Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

21/6/2011, Έκκληση Δημάρχου Χανίων: «Να μην χαθεί το έργο ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου»

21.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Τον κώδωνα του κινδύνου απένταξης από το ΕΣΠΑ, του έργου της ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου (στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου), έκρουσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψή του, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 το μεσημέρι, στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μανώλη Κεμεσίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

            Ο Δήμαρχος Χανίων, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιών της προαναφερθείσας οδού να «μην σαμποτάρουν την υλοποίηση του σημαντικού αυτού για το Δήμο Χανίων έργου, το οποίο θα βελτιώσει ποιοτικά και αισθητικά την όψη της περιοχής, αλλά κυρίως θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στην οδό Αναγνώστου Γογονή, εξυπηρετώντας μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας προς το νέο Νοσοκομείο, αφού θα αποτελέσει τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη διαδρομή».

 

            «Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες, κινδυνεύει να απενταχθεί, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί. Κάνω έκκληση στους κατοίκους να συμβάλλουν ώστε να μην το χάσουμε» επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. «Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη το έργο, το οποίο είναι εντός σχεδίου πόλεως, να γίνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα», κατέληξε.


            Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν:


-Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 2 μ. εκατέρωθεν της οδού με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ (ράμπες, επίστρωση πεζοδρομίων με ανάγλυφες πλάκες με σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης).
-Υλοποίηση οριζοντιογραφικά και υψομετρικά των πράξεων εφαρμογής.
-Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
-Κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης κάτω από τα πεζοδρόμια.
-Κατασκευή δικτύου Η/Μ εγκαταστάσεων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων πεζοδρομίου.
-Οριζόντια σήμανση διαβάσεων και ορίων κυκλοφορίας και κάθετη σήμανση.
-Τοποθέτηση νέων στάσεων για τους εξυπηρετούμενους από το αστικό ΚΤΕΛ.
-Φύτευση δέντρων και σύστημα αυτόματης άρδευσης στα πεζοδρόμια της οδού.

p1