Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

16/2/2011, Συναντήσεις Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στην Αθήνα, με κυβερνητικούς παράγοντες για προώθηση ζητημάτων του Δήμου

16.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την παραμονή του στην Αθήνα την Τρίτη 15/2/2011, με στόχο την προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων. 

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τον Yφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Ντόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για τη νομοθετική ρύθμιση των δανείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.

 

Ακόμη, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εξεταστεί το θέμα της επαναφοράς του ελέγχου των αποφάσεων των Δήμων (δημοπρατήσεις έργων, προμηθειών κ.α.) στην έδρα του κάθε Νομού με τη σύσταση αυτοτελών υπηρεσιακών μονάδων.

 

Ο κ. Σκουλάκης, μεταβίβασε επίσης το αίτημα του Δήμου Χανίων – το οποίο είναι και αίτημα όλων των Δήμων της χώρας – για την ψήφιση τροπολογίας, που θα δίδει τη δυνατότητα μετατάξεων στους Δήμους υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ ζήτησε και την επίλυση, με νομοθετική ή άλλη ρύθμιση, της εκκρεμότητας, που έχει προκύψει με τον εργολάβο καθαριότητας μετά και τη λήξη, κατ΄ εφαρμογή του Νόμου, της Σύμβασης του με τον Δήμο Χανίων.

 

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Κυριάκο Πολυζωϊδη, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., Ιωάννη Φωτάκη, και συνεργάτες του για το θέμα της κατεδάφισης του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου και της δημιουργίας στον συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η τροποποίηση έτοιμης μελέτης της ΔΕΠΑΝΟΜ για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ, όπως τονίστηκε, σύντομα θα υποβληθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από την Επιχείρηση στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να εγκριθεί ο Οργανισμός του Κέντρου και να εκδοθεί η απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας από το Υπουργείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στα Χανιά θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, θα ανήκει οργανικά στο Νοσοκομείο, ενώ ο Δήμος Χανίων παραχωρεί το οικόπεδο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο απεδέχθη την παραχώρηση.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε τέλος με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και με τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Ματζούφα, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της κατασκευής σχολικών κτιρίων στον Δήμο Χανίων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

 

Επίσης, ο κ. Σκουλάκης συζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας των προϋποθέσεων για ένταξη νέων έργων του Δήμου στο πρόγραμμα των Σ.Δ.Ι.Τ. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, τις επόμενες ημέρες, υπό την προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Ρήγα.

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

 

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, η οποία συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για το θέμα της ίδρυσης μεταβατικής έδρας του Εφετείου Κρήτης στο Ηράκλειο.

 

Ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη δημιουργία μεταβατικής έδρας του Εφετείου, υιοθετώντας και από την πλευρά του το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.