Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 18/02/2011 02:02

18/2/2011, «Στήριξη των χανιώτικων προϊόντων από τους Χανιώτες». Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με το Δ.Σ. της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.

«Στήριξη των χανιώτικων προϊόντων από τους Χανιώτες». Το σύνθημα αυτό πρότεινε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, να υιοθετήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Παρασκευή 18/2/2011 το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων παρουσίασαν στον Δήμαρχο Χανίων το προφίλ και τις δράσεις του Φορέα τους, ενώ παράλληλα ζήτησαν συνεργασία και συμμετοχή σε δημοτικές δομές και Επιτροπές, που σχετίζονται με τους καταναλωτές.

 

Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσης πρότειναν να προωθηθούν στα σχολεία προγράμματα καταναλωτικής αγωγής, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη διατροφή, την παχυσαρκία, το ποτό, το κάπνισμα, τα ναρκωτικά. Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του, υπενθυμίζοντας ότι για την προώθηση των συγκεκριμένων ζητημάτων, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως υφυπουργός Υγείας – Πρόνοιας.

 

                Ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε επίσης ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, καθώς θα επιδιώξει τη συμμετοχή της στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αλλά και σε άλλες δράσεις του Δήμου.

 

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και για το ζήτημα των Σφαγείων, αναλύοντάς τους την πρόταση του Δήμου Χανίων για την απεμπλοκή του θέματος. Στην εν λόγω πρόταση, οι εκπρόσωποι της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. εξέφρασαν τη συμφωνία τους και τη στήριξη των θέσεων της δημοτικής αρχής.

 

p1