Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

21/2/2011, «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά»: Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για τη στήριξη των εγχώριων προϊόντων και Υπηρεσιών

21.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:02

Προτροπή στους Χανιώτες να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να καταστήσουν τα αγαθά, που προσφέρουν, περισσότερο ανταγωνιστικά απηύθυνε σήμερα Δευτέρα 21/2/2011, το πρωί στο πλαίσιο σύσκεψης ο Δήμος Χανίων. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ελευθέριου Αμπαδιωτάκη, το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και άλλων Φορέων του Νομού.

Με  βασικό σύνθημα «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά» και στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας των εγχώριων προϊόντων και Υπηρεσιών, οι εμπλεκόμενοι Φορείς συμφώνησαν στο ό,τι είναι απαραίτητη η ενημέρωση του καταναλωτή για τα πολλαπλά οφέλη της εν λόγω προσπάθειας.

«Υπάρχει μία κίνηση ενεργών πολιτών που έχει ξεκινήσει από την Αθήνα, ώστε να μάθουμε να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Το σύνθημα του κινήματος αυτού είναι «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά». Πρόεδρος του κινήματος είναι η κα. Μπέη και αυτόν τον καιρό συστήνονται Συντονιστικές Επιτροπές ανά Περιφέρεια» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αμπαδιωτάκης, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε, ώστε η χώρα μας να βγει από την κρίση, να προστατεύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο και να αποφύγουμε τα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, χαρακτήρισε θετική την κίνηση για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων,  υπενθυμίζοντας ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων πρότεινε την υιοθέτηση του συνθήματος ««Στήριξη των χανιώτικων προϊόντων από τους Χανιώτες». «Τα ελληνικά προϊόντα εκτοπίζονται», παρατήρησε ο κ. Σκουλάκης, ενώ την ίδια στιγμή παρότρυνε για στήριξη των τοπικών προϊόντων και κυρίως των αγροτικών. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι, όταν ωριμάσει η εν λόγω κίνηση, θα προτείνει την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτή να στηριχθεί ευρέως και να αποκτήσει περισσότερο κύρος.

 

Η διαφήμιση των τοπικών προϊόντων, η έκδοση και κυκλοφορία φυλλαδίων, η ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, προκειμένου αυτά να γνωρίζουν από νεαρή ηλικία και να καταναλώνουν τα ελληνικά προϊόντα περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων, που τέθηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξελέγη και Συντονιστική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας είναι:

 

Αμπαδιωτάκης Ελευθέριος : Πρόεδρος Επιτροπής

 

Μέλος                                                     Αναπληρωματικός

Παπαδεράκης Αντώνιος         

Βασιλακάκη Ασπασία

 

Μαργαρώνης Ιωάννης            

                Φακιδάρης Ιωάννης

 

Σταυρουλάκης Κώστας          

Ντοκάκης Δημήτρης

 

Μαρματάκη Αρετή

 

Χαλακατεβάκης Ηλίας           

Φανουριάκης Νίκος

Κατζουράκης Νίκος                

        Τουλουπάκης Θεόδωρος

 

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 28/2/2011, στις 11.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, προκειμένου να κατατεθούν από τους εμπλεκόμενους Φορείς προτάσεις δράσης και συγκεκριμένων ενεργειών, ώστε να υλοποιηθεί και στα Χανιά το πρόγραμμα «ΝΤΥΝΟΜΑΙ, ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!)».

 

p1

 

p2