Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

18/3/2011, Από τον υφυπουργό Γ. Πεταλωτή: Δεσμεύσεις για προώθηση θεμάτων του Δήμου Χανίων- Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη

18.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στο Δήμο Χανίων, εξέθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, κατά τη συνάντησή τους σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας του Υπ. Εσωτερικών, Γιώργος Πετρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στον κ. Πεταλωτή το θέμα της  εξεύρεσης θεσμικού τρόπου μετατάξεων στους Δήμους εξειδικευμένων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της επαναφοράς του ελέγχου των αποφάσεων των Δήμων στην έδρα του κάθε Νομού με τη σύσταση αυτοτελών υπηρεσιακών μονάδων, της δρομολόγησης οριστικής λύσης στο ζήτημα της καθαριότητας στους Δήμους, καθώς και της καθυστερημένης ενημέρωσης από πλευράς Υπουργείου σε μια σειρά ζητήματα όπως π.χ. οι συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων των ΟΤΑ.

 

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα εξεταστούν όλα τα προβλήματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τον κ. Σκουλάκη και τους συνεργάτες του.

 

Εν συνεχεία, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτήρισε «σύντομη αλλά ουσιαστική» τη συνάντηση με τον κ. Πεταλωτή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα φέρει αποτελέσματα όσον αφορά στην προώθηση των ζητημάτων που ετέθησαν».

 

Ο κ. Πεταλωτής, εξήρε την κοινοβουλευτική διαδρομή του Δημάρχου Χανίων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής του», ενώ αναφερόμενος στην τελευταία ομιλία ως βουλευτή, του κ. Σκουλάκη στη Βουλή,  όπου πρότεινε να πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο η συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - για την αξιολόγηση του προγράμματος «Καλλικράτη» - στα Χανιά, επεσήμανε ότι «θα είναι παρών» προσθέτοντας:

 

«Θα κάνουμε την αξιολόγηση, διότι πιστεύουμε στη λογοδοσία, πιστεύουμε σε διαδικασίες και θεσμούς που βάζουν πρώτα απ’ όλα τον πολίτη.  Κύριο μέλημα όλων εμάς που κατέχουμε δημόσια θέση, είναι να υπηρετούμε τον πολίτη. Όμως,  αγκυλώσεις δεκαετιών και καταστάσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμού στο δημόσιο βίο, μας κάνουν να τονίζουμε ξανά τους στόχους μας, γιατί δεν πρέπει να τους ξεχνάμε».

 

Καταλήγοντας, ο κ. Πεταλωτής, επεσήμανε: «Το πάρτι που γινόταν επί χρόνια και έφτασε σε αυτήν την κατάσταση τη χώρα, σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό έχει τελειώσει. Έστω και εν μέσω κρίσης, αντιλαμβανόμαστε πλέον πού βρισκόμαστε και πού πρέπει να πάμε. Βάζουμε στόχους, έχουμε σχέδιο. Αυτό το σχέδιο υπάρχει στον Δήμο Χανίων. Παίρνουμε μαζί μας την ανησυχία που εκφράστηκε και τα προβλήματα τα οποία διατυπώθηκαν όσον αφορά  στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και είναι σαφής η δέσμευσή μας  για αποτελεσματικότερη δουλειά».

p1