Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 15/07/2011 02:07

15/7/2011, Τοποθέτηση Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στη συνέντευξη τύπου για την έκθεση «Το Νησί»

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Χανίων, η συνδιοργάνωση, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, της έκθεσης «Το νησί», της τηλεοπτικής σειράς, βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ, που τη χρονιά που πέρασε, καθήλωσε στην κυριολεξία εκατομμύρια τηλεθεατές».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την τοποθέτησή του, σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011, στη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, με την ευκαιρία των αυριανών εγκαινίων της προαναφερθείσας έκθεσης.

«Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στους φίλους της σειράς και όχι μόνο, να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές και δημιουργούς της και να περιηγηθούν στον μαγικό κόσμο της  σκηνογραφίας, των ειδικών εφέ και της ενδυματολογίας», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ακόμη τα εξής:

«Το Νησί είναι ένας ύμνος στη ζωή και στη δύναμη του ανθρώπου. Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στα όμορφα αλλά και άγρια τοπία της Κρήτης καθώς και στις συναρπαστικές όσο και δύσκολες στιγμές της ζωής ανθρώπων της Κρήτης, από το 1939 ως τις μέρες μας. Μας  αφηγείται μια ιστορία για το μεγαλείο του ανθρώπου που καταφέρνει ακόμα κι όταν η μοίρα δείχνει το πιο ανελέητο πρόσωπό της να βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να αγαπήσει, να ονειρευτεί, να ζήσει... Μια ιστορία, που μας διδάσκει πώς να αγαπάμε, να συμπάσχουμε και ν'' αγκαλιάζουμε όσους εύκολα ο φόβος, η αρρώστια και οι κοινωνία στιγματίζει.

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας όλους τους συντελεστές  καθώς και την συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, Βικτόρια Χίσλοπ και καλούμε όλους τους πολίτες  να επισκεφθούν την Έκθεση και να θαυμάσουν  το παρασκήνιο μια μεγάλης εμπορικής και τηλεοπτικής επιτυχίας. Το φωτογραφικό υλικό, τα κοστούμια και τα αξεσουάρ, τις μακέτες σκηνικών, τις μάσκες και τις προσθήκες των ειδικών εφέ.

Δεν μπορώ κλείνοντας να μην συγχαρώ έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της χώρας μας, τον συντοπίτη μας, Θοδωρή Παπαδουλάκη για τη σπουδαία δουλειά του και για την επιλογή των Χανίων, ως πρώτη πόλη παρουσίασης αυτής της έκθεσης».