Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 10/02/2011 09:02

10/2/2011, Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Makoto Ito, στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, πραγματοποίησε σήμερα,  Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου  2011, το μεσημέρι, ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Makoto Ito.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, ενώ κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν ιδιαίτερα θέματα, που αφορούν την από κοινού συνεργασία στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Υποδεχόμενος τον κ. Makoto Ito, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στις  παραδοσιακά άριστες σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας - Ιαπωνίας σε όλα τα επίπεδα, που μετρούν πάνω από 100 χρόνια.

 Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, «μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πολιτιστικές και μορφωτικές ανταλλαγές μεταξύ Χανίων – Ιαπωνίας, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος μας με περισσότερους Ιάπωνες επισκέπτες στον τόπο μας,  καθώς επίσης και η προώθηση των ονομαστών γεωργικών προϊόντων μας, όπως είναι το κρητικό λάδι.

«Η Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, προσφέρονται για τόπο προορισμού διακοπών, ενώ και εμείς από την πλευρά μας δίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του τόπου μας, όπως με την συμμετοχή του Δήμου μας σε διεθνή τουριστικά συνέδρια και διεθνείς εκθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

Ο Αναπληρωτής Ιάπωνας πρέσβης, ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή που του επιφύλαξε ο κ. Δήμαρχος και τόνισε ότι πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη, για να προωθήσει τη σύσφιξη των ελληνοϊαπωνικών σχέσεων.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ιαπωνία, ειδικότερα στα θέματα τουρισμού και εμπορίου, ενώ όπως έκανε γνωστό, το Φθινόπωρο θα ακολουθήσει επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κρήτη.

Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον, κατά την διάρκεια της συνάντησης έδειξε για το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με έναν Δήμο από την Ιαπωνία.

Ο κ. Makoto Ito προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων αναμνηστικά δώρα από την χώρα του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης του προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Makoto Ito, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, όπου τον ξενάγησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λειψάκης.

 

p1