Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

12/7/2011, Μεγάλη η Συμμετοχή στην Πεζοπορία στο Φαράγγι του Δικτάμου: Στόχος η Ανάπτυξη του Φυσιολατρικού Τουρισμού

12.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 11:07

 

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου για την πεζοπορία, που συνδιοργάνωσαν στο Φαράγγι του Δικτάμου, από τον Στύλο προς το Κατοχώρι Κεραμειών, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011. Το παρόν στην εκδρομή στο Φαράγγι, το οποίο αποτελεί μια όαση πρασίνου στις παρυφές των Λευκών Ορέων, έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Γρηγόρης Μαρκάκης, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

 

Στόχος της κοινής πρωτοβουλίας, που ανέλαβαν οι Δήμοι Χανίων και Αποκορώνου, είναι η ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού και της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος των Λευκών Ορέων και των Φαραγγιών. Μάλιστα, υπήρξε κοινή δέσμευση για επανάληψη της πρωτοβουλίας και σε άλλες περιοχές φυσικού κάλλους του Νομού Χανίων, ενώ, όπως επισημάνθηκε, προκειμένου το εν λόγω Φαράγγι να γίνει επισκέψιμο χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις.


Τόσο στον Στύλο όσο και στο Κατοχώρι επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στους εκδρομείς.

 

Το Φαράγγι του Δίκταμου χαρακτηρίζεται από τα καταπράσινα τεράστια πλατάνια του, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, δίκταμος ή έρωντας. Ξεκινά 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο Κατοχώρι, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και καταλήγει 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε υψόμετρο 40 μέτρων, στο Φαράγγι, που βρίσκεται δίπλα στον Στύλο. Γι'' αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι, ή Φαράγγι Στύλου.

p1

p2

p3