Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 03/05/2011 02:05

3/5/2011, Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με Συμμετοχή κατά 20% της «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ» και κατά 80% του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων: Πρόταση Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

Τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με μετόχους την Ανώνυμη μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου με την επωνυμία «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ», με ποσοστό μετοχών 20% και τον Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, με ποσοστό 80%, πρότεινε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 3/5/2011, με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων στο Δημοτικό Κατάστημα των  Χανίων.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τροποποιηθεί το καταστατικό της «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ», προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει ως μέτοχος στη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ παράλληλα μεταβιβάζεται το ακίνητο του Δημοτικού Σφαγείου του Δήμου Χανίων στην «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ» με τη σύμβαση της δωρεάς.

Περαιτέρω η «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ» θα συμμετέχει στη νέα εταιρία με τίτλο «Σφαγεία ΑΕ Χανίων» με κεφάλαιο καταβολής μετρητών τουλάχιστον 40.000 €. Το σφαγείο θα είναι δυναμικότητας δύο (2) τόνων ημερησίως και η νέα εταιρία, που θα συσταθεί, θα αναλάβει την ευθύνη με τη στήριξη του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων, μέσω κοινοτικού προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης απαιτείται η υποβάθμιση της ημερήσιας σφαγής από (5) πέντε τόνους σε ημερήσια βάση σε (2) δύο τόνους, προκειμένου να χαρακτηριστούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης και να μην απαιτείται προέγκριση χωροθέτησης, αλλά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άδεια λειτουργίας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η πρόταση του Δήμου έγινε αποδεκτή, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ξεκινάμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τις ημερομηνίες για την ένταξη στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» και τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων». Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης ήδη έχει ενημερωθεί για το εν λόγω εγχείρημα και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδης.

«Το μήνυμα, που θέλω να στείλω σε όλους τους κτηνοτρόφους του Νομού αλλά και σε όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους, είναι να προωθήσουν τη συνεταιριστική ιδέα και την ένταξη των κτηνοτρόφων στον νέο Συνεταιρισμό. Ξεκινά μία πορεία, που θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες τους κτηνοτρόφους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων για τον πρωτογενή Τομέα, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Χανίων και Πρόεδρος της «ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» Γεώργιος Πουλιδάκης.

p1

p2