Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

25/1/2011, Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των Γραμματέων Ν.Ε. Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη: Για ζητήματα λειτουργίας του Δήμου

25.01.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 07:01

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων του Νομού με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή, σήμερα Τρίτη  25/1/2011, το απόγευμα, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκουλάκης ενημέρωσε τους Γραμματείς  των Νομαρχιακών Επιτροπών για την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στο Δήμο Χανίων με τη συμπλήρωση είκοσι πέντε ημερών από την ισχύ του. Ο Δήμαρχος Χανίων παρουσίασε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αναφορικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Υπηρεσιών του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων προχώρησε σε ενημέρωση για όλα τα μεγάλα ζητήματα, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, καθώς και για τις επαφές που είχε πρόσφατα με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα σε μια προσπάθεια προώθησης των συγκεκριμένων θεμάτων. Ο κ. Σκουλάκης πρότεινε μάλιστα στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών την πραγματοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεων, στις οποίες θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις αλλά και τις παρατηρήσεις τους για τα θέματα, τα οποία θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, στο πλαίσιο της συνάντησης, ενημέρωσε αναλυτικά τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, για το οργανωτικο-διοικητικό μοντέλο λειτουργίας τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Χανίων ενώ αναφέρθηκε και στη συγκρότηση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου, για τον οποίο, όπως ανέφερε «το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει σχετική απόφαση από το Δήμαρχο Χανίων για τον ορισμό Επιτροπής που θα αναλάβει την επεξεργασία και σύνταξη αυτού». Τέλος, υπήρξε ενημέρωση και για τις διαδικασίες συγχώνευσης των Ν.Π.Π.Δ. και των κοινωφελών Επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

    Η συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων του Νομού Χανίων εντάσσεται στο πλαίσιο της βούλησης της νέας δημοτικής αρχής των Χανίων για συνεχή διάλογο και συνεργασία με όλες τις τοπικές πολιτικές, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση όλων των προτάσεων για την ανάπτυξη στο νέο Δήμο, για την προώθηση των μείζoνων προβλημάτων και για τη εξυπηρέτηση των δημοτών αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης «καθημερινό μας μέλημα είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, σε όποια δημοτική ενότητα και αν αυτοί κατοικούν».

 

p1