Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

4/3/2011, Συναντήσεις Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στην Αθήνα, με Υπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικούς παράγοντες για προώθηση ζητημάτων του Δήμου

04.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

 

Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την παραμονή του στην Αθήνα την Πέμπτη 03/3/2011, με στόχο την προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων.  

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Χανίων μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο  Βουλγαράκη, τους Βουλευτές Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη, και Λίτσα Κουρουπάκη, και τους Δημάρχους Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, Αποκόρωνα, Γρηγόρη Μαρκάκη,  Καντάνου – Σελίνου, Γεώργιο Δερμιτζάκη,  συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα του Εφετείου, καθώς επίσης εξετάστηκε το ζήτημα της πορείας του «Καλλικράτη» στον Νομό Χανίων και τα προβλήματα, που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του.

 

Μάλιστα, από τον κ. Σκουλάκη τέθηκε εκ νέου στον κ. Υπουργό το αίτημα για τη νομοθετική ρύθμιση των δανείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους. Ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι θα προωθήσει τη σχετική ρύθμιση κατά την ψήφιση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου στη Βουλή. 

 

Ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, Γιάννη Πυργιώτη, και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, με τους οποίους συμφώνησαν στην έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης της κυριότητας στον Δήμο Χανίων των Τάφων των Βενιζέλων, της έκτασης των Αγίων Αποστόλων και της πισίνας του πρώην ξενοδοχείου  «Ξενία».

 

Εξάλλου, o Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαο Πολύζο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, στους οποίους έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Μονάδας Νεογνών του Γενικού  Νοσοκομείου Χανίων. Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Υπουργείο έχει υπογράψει άμεσα την αποστολή δύο ακόμα νεογνολόγων γιατρών για τη Μονάδα Νεογνών. Αναφορικά με την πλήρωση των θέσεων των παιδιάτρων, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δεδομένου ότι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού καθυστερούν, η παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, διαφαίνεται ως η μοναδική λύση. Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης ζήτησε άμεσες αποσπάσεις 1-2 παιδιάτρων μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των μονίμων γιατρών.

 

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρη Στεφάνου, από τον οποίο έλαβε  τη διαβεβαίωση για την εξεύρεση θεσμικού τρόπου μετατάξεων στους Δήμους εξειδικευμένων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενός θέματος που αποτελεί άλλωστε αίτημα όλων των Δήμων της χώρας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος καταβολής των  προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011, ύψους 2,16 εκ. €, προς τους δικαιούχους του Νομού Χανίων.