Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 28/03/2011 03:03

28/3/2011, Στην Τελική Φάση οι Προετοιμασίες για την Υποδοχή του Πρώτου Κρουαζιερόπλοιου: Ευρεία Σύσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Σούδας

«Μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, τον τουρισμό κρουαζιέρας στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 28/3/2011 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να συντονιστούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και οι εμπλεκόμενοι Φορείς εν όψει της πρώτης φετινής άφιξης του κρουαζιερόπλοιου «Mariner Of The Seas» της εταιρείας Royal Caribbean, στο λιμάνι της Σούδας, το Σάββατο 2 Απριλίου 2011.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, εάν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων στην τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς θα πρέπει να συντονιστούν, προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα της καθιέρωσης του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας. Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους τουριστικούς πράκτορες για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή ότι για το 2012 ήδη έχουν προγραμματιστεί 58 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το λιμάνι της Σούδας.

«Η καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης) αποτελεί το μέλλον του τόπου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε ότι «αγωνιζόμαστε για τα Χανιά, τον Δήμο μας και για ολόκληρο τον Νομό», προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στροφή στις προτιμήσεις των επισκεπτών προς τη λεκάνη της Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, Εμμανουήλ Κεμεσίδης, έκανε λόγο για υπερπροσπάθεια, που καταβάλλεται από πλευράς των εργαζομένων στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτύχει «το στοίχημα της κρουαζιέρας», όπως το χαρακτήρισε. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο κ. Κεμεσίδης κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν το εν λόγω εγχείρημα, καθώς «η συμβολή όλων είναι πολύτιμη», όπως ο ίδιος παρατήρησε.

«Ο Δήμος Χανίων έχει υπερβεί τις δυνατότητες του το τελευταίο διάστημα» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, τονίζοντας και αυτός από την πλευρά του ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η σύμπνοια Φορέων και ιδιωτών για την καθιέρωση του τουρισμού κρουαζιέρας στον τόπο μας.

Ο κ. Κουρής αναφέρθηκε συνοπτικά στις ενέργειες και στον σχεδιασμό, που έχουν γίνει εν όψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου. Όπως γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ήδη έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Χανίων πρότυπος οδηγός υποδοχής και εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας. Έτοιμος είναι και οδικός χάρτης, ενώ έχει εγκατασταθεί ήδη στο λιμάνι της Σούδας ασύρματο wi-fi για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Καθαρίζονται και εξωραΐζονται οι προορισμοί, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επισκέψεων των συμμετεχόντων στην κρουαζιέρα, ενώ τουριστικά περίπτερα με ειδικό Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων και προσφορά αναμνηστικών θα στηθούν στο λιμάνι της Σούδας και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Μάλιστα, υπό έκδοση βρίσκεται εξειδικευμένος τουριστικός χάρτης στην αγγλική γλώσσα, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κουρή, θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο στους επισκέπτες, προκειμένου να καταγραφεί ο βαθμός ικανοποίησης τους.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, η εντεταλμένη για θέματα τουρισμού δημοτική σύμβουλος, Μαρία Κοκκινάκη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γεώργιος Πρωιμάκης, εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

          Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο της προβλήτας υποδοχής στο λιμάνι της Σούδας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες προετοιμασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 12.00 θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Χανίων, στην οποία θα παρουσιαστούν οι επιχειρήσεις-χορηγοί των τοπικών προϊόντων, καθώς και ο πρότυπος οδηγός υποδοχής και εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων.

 p1

p2