Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

6/4/2011, Παρουσίαση αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στις Διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού σε Μαϊάμι και Ελσίνκι

06.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Τα αποτελέσματα και οι επαφές του Δήμου Χανίων κατά τη διάρκεια των διεθνών εκθέσεων τουρισμού στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις οποίες και συμμετείχε ο Δήμος με αυτοτελή εκπροσώπηση, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/4/2011 στο Δημαρχείο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Χανίων, Γεώργιο Μαρακάκη, καθώς και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη,  τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας «Cruise shipping Maiami», στο Μαϊάμι από 14 έως 17 Μαρτίου 2011, καθώς και της εκπροσώπησης στην διήμερη εκδήλωσης προβολής του ελληνικού τουρισμού που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ., στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 29 και 30 Μαρτίου.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαρακάκης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα παγκοσμίως η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους εταίρους του συγκεκριμένου χώρου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάχθηκαν και οι επαφές με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Διαμαντίδη, καθώς και με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Νικητιάδη.

«Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση η δυναμική αύξηση του ενδιαφέροντος στην αγορά κρουαζιέρας για τους Μεσογειακούς προορισμούς, έναντι των παραδοσιακά καθιερωμένων για δεκαετίες προορισμών της Καραϊβικής, γεγονός που - κατά κοινή διαπίστωση των εταιρειών κρουαζιέρας - θα καταστήσει το 2013 τη Μεσόγειο πρώτη περιοχή προορισμού παγκοσμίως για το συγκεκριμένο  τουριστικό προϊόν», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μαρακάκης γνωστοποίησε ότι ο αριθμός τουριστών παγκοσμίως υπολογίζεται σε 750-800 εκατομμύρια, με προοπτική να ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Η βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας και η δημιουργία νέων, συμπεριλαμβανομένης της προεκτάσεως στην προβλήτα “Αδρίας”, η δημιουργία σύγχρονου σταθμού επιβατών, έτυχε ιδιαίτερης προσοχής και ενδιαφέροντος από τους εκπροσώπους των εταιρειών του κλάδου», τόνισε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Μαρακάκης.

«Βαριά βιομηχανία του Νομού Χανίων αλλά και ολόκληρης της χώρας» χαρακτήρισε τον τομέα του τουρισμού από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην εκδήλωση του ΕΟΤ στη Φινλανδία. Ο κ. Λειψάκης έκανε λόγο για σημαντική εκπροσώπηση, με χορευτικά συγκροτήματα, κρητικά εδέσματα και έντονη προβολή του στοιχείου της κρητικής παράδοσης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρξαν συναντήσεις με τον Φιλανδό ομόλογο του Έλληνα Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Νικητιάδη, καθώς και με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες της Φινλανδίας.

«Οι Φιλανδοί επιλέγουν τα Χανιά για τις θερινές τους διακοπές και γνωρίζουν τα ήθη και τις παραδόσεις μας», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στον τομέα της καθαριότητας των τουριστικών προορισμών.

 

Τέλος, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, παρατήρησε ότι οι αριθμοί των ήδη προγραμματισμένων αφίξεων για το 2011 και το 2012 καταδεικνύουν την προοπτική και τις δυνατότητες και μας επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία. «Αποτελεί εγχείρημα μείζονος σημασίας να καθιερωθεί ο τόπος μας σε σημείο εκκίνησης/τερματισμού κρουαζιέρας», κατέληξε η κα. Κοκκινάκη.

p1

p2