Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

12/9/2011, Με Επιτυχία Διεξήχθη το Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

12.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Στα πλαίσια των πλούσιων Σκακιστικών προγραμμάτων του Δήμου Χανίων που λειτουργούν όλο το καλοκαίρι, διεξήχθη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων (δίπλα από το Γιαλί Τζαμσί) το τουρνουά γρήγορου σκακιού, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές, που αναμέτρησαν τις δυνάμεις τους πάνω στη σκακιέρα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι τουρίστες και επισκέπτες της πόλη μας, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας το γεγονός.

Η συμμετοχή για άλλη μια φορά ήταν πολύ μεγάλη - με 92 παίκτες όλων των ηλικιών να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή από σκακιστές μικρής ηλικίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο αυτών των παικτών,  καθώς αρκετοί απ’ αυτούς έχουν κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος σε  Πανελλήνιες Νεανικές διοργανώσεις!

Αγωνιστικά το πρωτάθλημα διεξήχθη σε δύο ομίλους και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου ομίλου είχαμε τριπλή ισοβαθμία με 6 βαθμούς. Με τα κριτήρια 1ος κατετάγη ο Χατζηδάκης Μιχάλης 2ος ο Καλογερής Γιάννης και 3ος ο Κατζουράκης Παύλος. 1η γυναίκα η Μαρκάκη Σοφία. Στις ειδικές κατηγορίες – 1ος κάτω των 10 ετών ο Πετράκης Στέλιος  και 1ο κορίτσι η Βοζινάκη Ανθή, κάτω των 12 ετών – 1η θέση ο Ονταμπασίδης Άρης και Παπαδόπουλος Αργύρης και 1ο κορίτσι η Βρανά Ειρήνη.

Στον 2ο όμιλο, που συμμετείχαν παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών, την 1η θέση κατέκτησε ο Μαρινάκης Χρήστος με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες! 2ος ο Λιοδάκης Φίλιππας με 5,5 βαθμούς και στην 3η θέση με 5 βαθμούς ισοβάθμησαν ο Τζεμανάκης Νίκος, Παπαδημητράκης Γιώργος, Πατρελάκης Ευάγγελος, Μπαϊραμιάν Αρθούρος και Βιζυράκης Σταύρος. 1ο κορίτσι η Κουκουράκη Χρυσή με 5,5 βαθμούς και στη 2η θέση με 4 βαθμούς ισοβάθμησαν η Παλιεράκη Λυδία, η Γιαννούλη Αλίκη, η Παπαδημητράκη Σταυρούλα και η Πετράκη Φρατζέσκα.

p1

p2

p3

p4

p5