Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 01/08/2011 02:08

1/8/2011, Με στόχο την προβολή των Κρητικών Προϊόντων: Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 ο «Αγροτικός Αύγουστος 2011»

Με στόχο την  προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης, εγκαινιάζεται από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Δριβελέγκα, την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 και ώρα 20.30 στην Δυτική Τάφρο, η έκθεση  «Αγροτικός Αύγουστος 2011», με κεντρικό θέμα την «Συμβολαιακή Γεωργία».

 

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα  Χανίων και του ΕΒΕΧ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, που φτάνουν τους πενήντα, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

«Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος ο Αγροτικός Αύγουστος, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για τα Χανιά, θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων», τόνισε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος νωρίτερα, επισκέφθηκε τη Δυτική Τάφρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκθεση, καθώς και τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων που διαμορφώθηκαν από το Δήμο Χανίων - σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σε αυτόν - στη συμβολή της Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη, στη Νέα Χώρα και στα οποία θα είναι ελεύθερη η στάση και η στάθμευση για ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία.

 

«Ο Αγροτικός Αύγουστος, αποτελεί μία  απόδειξη του ότι, ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο με την ενεργοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα τον οποίο και οφείλουμε να στηρίξουμε», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης. Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των φορέων για την κινήσουμε την αγροτική και οικονομική μηχανή του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ιδιαίτερη σημασία στον εμπορικό χαραχτήρα και την εξωστρέφεια»

 

Στον «Αγροτικό Αύγουστο 2011», αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης τονίζοντας ότι δίδεται μεγάλη σημασία στον εμπορικό του χαρακτήρα και στην εξωστρέφεια της έκθεσης.

 

«Ιδιαίτερα όσον αφορά  τον εμπορικό χαρακτήρα, η σημαντικότερη δράση είναι η Παγκρήτια έκθεση Αγροτικών προϊόντων ποιότητας από παραγωγούς τυποποιητές και διακινητές, από βιοτέχνες ειδών Κρητικής λαϊκής τέχνης και εμπόρους αυτών από φορείς που ασχολούνται με την τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη της Κρήτης, προβάλλοντας όχι μόνο τα τοπικά προϊόντα και τα πανέμορφα τοπία μας αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες φιλοξενίας που προσφέρει ο τόπος μας», επεσήμανε ο κ. Αμπαδιωτάκης.

 

Όσον αφορά την εξωστρέφεια της έκθεσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, ο Αγροτικός Αύγουστος θα λάβει χώρα και έξω από τα στενά γεωγραφικά όρια των Χανίων μια και μεταφερόμαστε για 4 ημέρες, από 30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2011 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και για 3 ημέρες στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2011 στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων του Γαστρονομικού Φεστιβάλ που οργανώνεται εκεί».

 

Καταλήγοντας ο κ. Αμπαδιωτάκης, επεσήμανε ότι «δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στον φετινό «Αγροτικό Αύγουστο» στη Συμβολαιακή Γεωργία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, ως Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου μας, συμβάλλαμε στην επίτευξη του πρώτου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, ως προϊόν Συμβολαιακής Γεωργίας, με πιστοποιητικό γνησιότητας και ποιότητας.

 

Το προϊόν αυτό με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε το όνομα «…..ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ» με σήμα το Κρινάκι της Θάλασσας και υπότιτλο «ΑΓΝΟ-ΠΟΙΟΤΙΚΟ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ».

 

Ημερίδα με ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

στα πλαίσια του Αγροτικού Αυγούστου

 

Εξάλλου, ημερίδα με θέμα:  «Για έναν ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα: α. Συλλογικές Οργανώσεις.  β. Πολιτικές εκσυγχρονισμού της Αγοράς των Αγροτικών Προϊόντων»

θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 και ώρα 11 π.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

 

Ομιλητές θα είναι ο κ. Ιωάννης Δριβελέγκας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο κ. Πασχάλης Αγανίδης, σύμβουλος του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

 

Στην ημερίδα θα απονεμηθούν έπαινοι στους συμβεβλημένους παραγωγούς, στον ελαιoυργό, στον τυποποιητή και στον εκπρόσωπο της αλυσίδας διάθεσης του προϊόντος, που προέρχεται από τη Συμβολαιακή Γεωργία.

p1

p2