Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 17/11/2011 01:11

17/11/2011, Μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και της Δημοτικής Αρχής, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την ευκαιρία της 38ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και η Δημοτική Αρχή, απευθύνουν το παρακάτω μήνυμα:

 

«Τιμούμε σήμερα και γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μία ημέρα, η οποία  θυμίζει σ’ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες. Στον αγώνα αυτό, το Νοέμβρη του 1973 τα νιάτα της πατρίδας μας, έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

 

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για δημοκρατία,  ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά

 

Η γενιά του Πολυτεχνείου έδωσε τον δικό της αγώνα στις δύσκολες συνθήκες της δικτατορίας. Η νέα γενιά καλείται να δώσει τους δικούς της αγώνες σε διαφορετικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, με βάση τις προκλήσεις της εποχής μας.

 

Οφείλουμε λοιπόν να τιμούμε το Πολυτεχνείο, όχι ως μια τυπική επέτειο, αλλά ως αφορμή για επανακαθορισμό οραμάτων και στόχων, για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, για μια ευνομούμενη πολιτεία, για μια ποιοτική δημόσια παιδεία, για ελευθερία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Σ'' αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι.

 

 Η Δημοτική Αρχή Χανίων, εύχεται η επέτειος του Πολυτεχνείου, να μην χάσει ποτέ το αληθινό της νόημα».