Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

3/3/2011, Δωρεάν Σεμινάριο Διαχείρισης & Ελέγχου Βάρους από τον Δήμο Χανίων σε Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έναρξη Τετάρτη 9/3/2011

03.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Σεμινάριο για την διαχείριση και τον έλεγχο του βάρους, συνδιοργανώνουν τα Γραφεία Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος του σεμιναρίου, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 3/3/2011, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Χανίων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η παροχή γνώσεων σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες, τα κατάλληλα προγράμματα άσκησης και τους τρόπους πρακτικής εφαρμογής τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Λειψάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας αναδεικνύεται παγκοσμίως ως ένα από τα βασικότερα ζητήματα, που θα απασχολήσουν στο μέλλον τις κοινωνίες και τα συστήματα υγείας. «Μάλιστα οι Έλληνες είναι οι πρώτοι σε παχυσαρκία στην Ευρώπη, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη μεσογειακή διατροφή, που φημίζεται ότι είναι μία από τις πιο υγιεινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε ότι «το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν» και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή των Χανίων είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη αναφορικά με τα προγράμματα αγωγής υγείας. Όπως γνωστοποίησε η κα. Χατζηδάκη «το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χανίων έχει θέσει στις προτεραιότητες του τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9-3-11 και θα ολοκληρωθεί σε έξι (6) συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 19.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού, γνωστοποίησε η υπάλληλος του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Λίνα Ψούνη. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ενώ η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 28210-72238

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση του εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Χανίων σε θέματα δημόσιας υγείας, Γεωργίου Αρχοντάκη.

 

p1