Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

11/4/2011, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

11.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 10:04

Καλεσμένη  η σπουδαία  συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Σοφία Ζαραμπούκα. Μαθητές και δάσκαλοι , παιδιά και γονείς , είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά την αγαπημένη συγγραφέα σ’ένα διήμερο εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν 1 και 2 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία, στους χώρους των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

 

Μαθητές και δάσκαλοι εναποθέτουν σκέψεις και συναισθήματα από τη συνάντηση τους με τη συγγραφέα Σοφία Ζαραμπούκα.

 

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε2 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥΜαθήτρια: Μου άρεσε που επισκεφτήκαμε με το δάσκαλό μας την παιδική βιβλιοθήκη και παρακολουθήσαμε τη συγγραφέα Σοφία Ζαραμπούκα να μας διηγείται πράγματα για τη ζωή της(πολύ ενδιαφέρουσα).Μας εμπιστεύτηκε το μυστικό της και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία.

Μαθητής: Ένιωσα πολύ άνετα γιατί τυχαίνει να έχουμε το ίδιο μυστικό . Μοιράστηκα μαζί της τους προβληματισμούς μου για τα πολλά ορθογραφικά λάθη ,τα κόκκινα σημάδια στα κείμενα του word, τις μισοτελειωμένες εργασίες. Όμως κι εγώ ζωγραφίζω πολύ ωραία… όπως ακριβώς κι αυτή…….

Μαθήτρια: Η κυρία Σοφία Ζαραμπούκα είναι  ευγενική, όμορφη και καλλιεργημένη .Χάρηκα πολύ που τη γνώρισα . Με γοήτευσε η συγγραφική δράση της.

Μαθητής: Ευχαριστώ την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το δάσκαλό μου που μου έδωσαν την ευκαιρία, να γνωρίσω αυτή την καταπληκτική συγγραφέα και το έργο της.

Μαθήτρια: Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί αν και μας έβλεπε για πρώτη φορά ,μας άνοιξε την καρδιά της και μας μίλησε για προσωπικές της εμπειρίες και περισσότερο για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια της ,τη ζεστή  επαφή της και θα χαρώ ιδιαίτερα να τη ξανασυναντήσω στο μέλλον…

Μακάρι να ζήσουμε και άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές στην παιδική δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων.