Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

18/3/2011, «Αναγκαία η εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για τη συνέχιση & απρόσκοπτη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι»: Επιστολή Μ. Σκουλάκη σε συναρμόδιους υπουργούς

18.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:03

Την  ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πρόσθετων επαρκών πόρων – εθνικών ή ευρωπαϊκών - προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,   Γ. Ραγκούση, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

      «Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων, διασφαλίσθηκε από την Κυβέρνηση, για την περίοδο από 1-1-2011 μέχρι 31-12-2011 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, όμως, μας προβληματίζει το γεγονός ότι,  η κατ’ αποκλειστικότητα χρηματοδότησή τους από τη συγκεκριμένη πηγή, αποκλείει πλέον ουσιαστικά την ένταξη μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων και ΑΜΕΑ, τα οποία αποτελούν τη βασική ομάδα στόχου, στα εν λόγω προγράμματα», τονίζει  ο Δήμαρχος Χανίων.

 

      Ο κ. Σκουλάκης, επισημαίνει ακόμη ότι παραμένει ασαφές το ζήτημα της κάλυψης της χρηματοδότησης των προγραμμάτων για το μεταβατικό διάστημα από 01.01.2011 ως την οριστική ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτά, υπογραμμίζοντας ότι  «η Κυβέρνηση οφείλει να εξεύρει μια μόνιμη λύση προκειμένου αυτό να συνεχίσει να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας και μετά τις 31-12-2011».

 

      «Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε» – συνεχίζει ο Δήμαρχος Χανίων – «την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ΟΤΑ, η οποία επιτείνεται ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο του Καλλικράτη και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που προκαλείται από την εξαίρεση των ηλικιωμένων ατόμων και των ΑΜΕΑ που διαβιούν μόνα τους, από μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές της χώρας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως η σημερινή, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανάγκη να καταβληθεί από την Κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πρόσθετων επαρκών πόρων – εθνικών ή ευρωπαϊκών - προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος, χωρίς να απαιτείται η συρρίκνωση των δικαιούχων αυτού», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.