Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

19/5/2011, Σε κλίμα συγκίνησης: Υποδοχή αποστολής του Δήμου Ουέλιγκτον Νέας Ζηλανδίας, στο Δημαρχείο Χανίων

19.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 19/5/2011 η δημοτική αρχή των Χανίων την αποστολή του Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας,  με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο, κα Κέρρυ Πρέντεργκαστ.

 

            Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Χανίων έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Ουέλινγκτον το 1984, και έκτοτε διατηρείται στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

 

            Καλωσορίζοντας την αποστολή και ιδιαίτερα τους βετεράνους πολεμιστές στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος, Μανόλης Σκουλάκης, έκανε  αναφορά στη Μάχη της Κρήτης, τονίζοντας ότι «ήταν μια από τις λαμπρότερες στιγμές της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, ήταν η μάχη της Ιστορίας με τη βαρβαρότητα για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

 

            «Αδελφωμένοι οι Νεοζηλανδοί, οι Αυστραλοί, οι Βρετανοί και οι Έλληνες στάθηκαν όρθιοι και αγέρωχοι απέναντι στην ιστορία εκπληρώνοντας το χρέος τους. Ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον κατακτητή, υπερασπίζοντας με ακατανίκητο πάθος και πρωτόγνωρη αυτοθυσία την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους» επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος προσθέτοντας:

 

            «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η πόλη των Χανίων υποδέχεται σήμερα τους εκπροσώπους του Ουέλινγκτον, με τους οποίους έχει αδελφοποιηθεί. Παράλληλα αποτείουμε φόρο τιμής σ’ αυτούς που έπεσαν μαχόμενοι υπερασπίζοντας την ηρωική Γη της Κρήτης και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τους θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη».

 

            Θερμό χαιρετισμό, σε κλίμα συγκίνησης, απηύθυνε και η κα Πρέντεργκαστ, η οποία έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν τα Χανιά.

 

            Η αποστολή η οποία αποτελείται από 56 Νεοζηλανδούς, μεταξύ των οποίων και 5 Βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης, θα παραμείνει στην πόλη μας, μέχρι τις 29 Μαΐου 2011.

 

            Η επίσημη υποδοχή, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 12μ, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

p1

p2

p3