Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

25/7/2011, Συνεργασία Δήμου Χανίων και Περιφερειακής Ενότητας Χανίων: Για την προώθηση έργων και δράσεων στα όρια του διευρυμένου Δήμου Χανίων

25.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Η καταγραφή και ιεράρχηση μίας σειράς έργων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο εντός των ορίων του Δήμου Χανίων, τα οποία πληρούν τις  προϋποθέσεις για ένταξη στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) ή χρηματοδότηση από άλλους πόρους,  θα αποτελέσουν  αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων.

 

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, το πρωί, στο Δημαρχείο Χανίων, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη, αρμοδίων Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Χανίων.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν επίσης, θέματα που αφορούν στον τομέα της Ύδρευσης – Άρδευσης, στον Χωροταξικό Σχεδιασμό και στον Τουρισμό.

 

Όσον αφορά τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου, η πρόταση του Δήμου Χανίων περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν του δικτύου, οι οποίες, μετά από  συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας,  θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν.

 

Για τα θέματα της ύδρευσης – άρδευσης, τονίστηκε ότι προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς η οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της γεώτρησης στο Βαρύπετρο, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη σύστασης, σε επίπεδο Νομού, Τμήματος με αρμοδιότητα στο θέμα της υδροοικονομίας και διαχείρισης των υδατικών πόρων.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σε θέματα Χωροταξικού Σχεδιασμού. Όπως επισημάνθηκε, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η χωροθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας, και για τον λόγο αυτό, το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση με  την ηγεσία του  αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), προκειμένου να κατατεθεί πρόταση από τους φορείς των Χανίων για τη διευθέτηση του θέματος.

 

Για τον τομέα του Τουρισμού, τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και το Δήμο Χανίων, συμφωνήθηκε η ανάγκη συντονισμού των τοπικών φορέων για μία συνολική προβολή του Νομού και γενικότερα της Κρήτης, ως ενιαίας Περιφέρειας.

 

Για το σκοπό αυτό, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με αντικείμενο τη συγκρότηση κατ’ αρχήν μίας Κοινής Επιτροπής  σε επίπεδο Νομού, η οποία θα διαχειρίζεται συνολικά το θέμα της τουριστικής προβολής του.

 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε ότι «επιβεβαιώθηκε η συνεργασία μεταξύ Δήμου Χανίων και Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, εξήρε την σωστή οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, τονίζοντας και από την πλευρά του τη συνεργασία που υπάρχει για τον από κοινού προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων στα όρια του διευρυμένου Δήμου Χανίων.

p1

 p2