Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

18/2/2011, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, για το ΚΑΜ

18.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 08:02

Την «εξέταση της τροποποίησης του σχετικού άρθρου του Νόμου 3852/2010, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα της αυτόνομης λειτουργίας Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων, όπως το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και επιστημονική αναγνώριση», ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση,  ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

«Η παρούσα επιστολή, για την οποία με έχει εξουσιοδοτήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων απηχεί το κοινό αίσθημα των πολιτών και των φορέων των Χανίων» ανέφερε χαρακτηρισιτκά ο κ. Σκουλάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, αφού αναφέρεται στο καθεστώς  ίδρυσης και λειτουργίας του ΚΑΜ, επισημαίνει ότι το Κέντρο «προβάλλει και αναδεικνύει την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου μας, την προβολή της Αρχιτεκτονική τους σε εθνικό και κυρίως σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας το μοναδικό κρατικό θεσμό της χώρας μας, που έχει ως στόχο την προβολή της Αρχιτεκτονικής και τη σύνδεσή της με τον πολιτισμό».

 

«Από τη περίοδο της ίδρυσής του το ΚΑΜ έχει αναλάβει αξιόλογες πρωτοβουλίες, που το έχουν καθιερώσει ως κέντρο επιστημονικής και πολιτισμικής αναφοράς σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την στοχευμένη τουριστική και πολιτισμική προβολή του τόπου μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Τοπική και εθνική μας οικονομία. τονίζει ακόμη στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.  Και προσθέτει:

Η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΜ θα αποτελέσει για τον Τόπο μας, την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα μια ουσιαστική προσφορά με αρκετά οφέλη στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.