Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2008 | 15/12/2008 01:12

18/12/08, Σημαντική διάκριση για τα τοπικά συμβούλια νέων του Δήμου Χανίων

 

Τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Έκφραση» πανελλήνιος διαγωνισμός ανάμεσα σε όλα τα Τοπικά Συμβούλια Νέων της χώρας με θέμα: «Νέος Έλληνας πολίτης της Ευρώπης, πολίτης του Κόσμου».

          Οι νέοι όλων των Το.Συ.Ν. της χώρας κλήθηκαν να απαντήσουν σε τριάντα απαιτητικές ερωτήσεις ευρωπαϊκού περιεχομένου, που αφορούσαν τους θεσμούς, τα όργανα, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατόπιν επεξεργασίας των απαντήσεων που εστάλησαν από τα συμμετέχοντα Το.Συ.Ν., το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Χανίων προκρίθηκε στα 25 πιο ενημερωμένα Το.Συ.Ν της χώρας πάνω σε ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

          Στις 20-21 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού στην Αθήνα, όπου μετά από συνέντευξη προς δύο εκπροσώπους κάθε Το.Συ.Ν. θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Το Το.Συ.Ν. Χανίων θα εκπροσωπήσουν τα μέλη του Συμβουλίου, Λαέρτης Μαρκογιαννάκης και Γιάννης Γυπάκης.

          Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ένας από τους σκοπούς των Το.Συ.Ν είναι η ενεργοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την ανταλλαγή νέων ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ΕΕ και τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Ήδη επεξεργάζονται από το Το.Συ.Ν Χανίων ποικίλα προγράμματα, η συμμετοχή, όμως, όλο και περισσότερων νέων της πόλης μας στις προσπάθειες αυτές θα συμβάλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση ακόμα περισσότερων προγραμμάτων.