Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 09/12/2009 11:12

09/12/09, Στη Γενική Συνέλευση του COPPEM o Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης

Αναχωρεί το Σάββατο 12/12/2009 για το Παλέρμο της Ιταλίας ο Δήμαρχος Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

 

Στο Παλέρμο πραγματοποιείται την Κυριακή 13/12/09 η Γενική Συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία (COPPEM) και ο κ. Βιρβιδάκης μετέχει σε αυτή ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

 

Στη Γενική Συνέλευση του COPPEM μετέχουν εκπρόσωποι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις παρακάτω μεσογειακές χώρες, που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αλγερία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Συρία, Τυνησία και Τουρκία.

 

Στόχος της Διαρκούς Επιτροπής είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και της Μεσογείου στα πεδία δράσης της. Τα μέλη του COPPEM είναι σταθερά προσανατολισμένα στις αρχές της Διακήρυξης της Βαρκελώνης (Νοέμβριος 1995), η οποία αποτελεί τη βάση των ευρωμεσογειακών σχέσεων και δρομολογεί τη λεγόμενη «Διαδικασία της Βαρκελώνης», μέσω τριών τομέων δράσης:

 

α) τον πολιτικό και ασφάλειας

β) τον οικονομικό – χρηματοδοτικό

γ) τον ανθρώπινο, κοινωνικό και πολιτιστικό

 

Ο κ. Βιρβιδάκης θα επιστρέψει στα Χανιά το βράδυ της Δευτέρας, 14/12/2009.