Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 17/11/2009 12:11

17/11/09, Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, στις Αντικατοχικές Εκδηλώσεις της Κύπρου

Επέστρεψε από την Κύπρο ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, όπου είχε μεταβεί από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2009, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση των Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου για να παραβρεθεί στις αντικατοχικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριο Καρογιάν. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο και το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων αντίστοιχα και ήταν η τρίτη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων μαζί τους κατά το διάστημα των τελευταίων 65 ημερών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ενημέρωση των ξένων αντιπροσωπειών από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου για τις τελευταίες εξελίξεις των προσπαθειών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

          Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, Δήμαρχος Αμμοχώστου και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αλέξης Γαλανός, Δήμαρχοι Κατεχομένων Δήμων, ο Ευρωβουλευτής, κ. Σπύρος Δανέλλης, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος – ελληνικής καταγωγής μέλος του Σουηδικού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Δημοτικός Σύμβουλος Solna Σουηδίας, κ. Γεώργιος Κοντορίνης, ο Υπερνομάρχης Δράμας Καβάλας Ξάνθης, κ. Κων/νος Τάτσης, ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Γιάννης Σγουρός, κ.α.

          Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριο Καρογιάν, τις παρακάτω εκδόσεις του Δήμου Χανίων: “Η Δημοτική Αγορά Χανίων”, της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, Προϊσταμένης Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, “Το Τελευταίο Βήμα προς την Ένωση, Θέρισο, 1905 – Ημερολόγιο 2005”, “Τα Υπαίθρια Γλυπτά και Μνημεία του Δήμου Χανίων”, του Αντώνη Μ. Βαρουχάκη.

photo

photo

photo