Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 02/10/2009 01:10

2/10/09, Ολοκλήρωση Προγράμματος "Οργάνωση Επισκέψεων Ομογενών 3ης Ηλικίας στην Ελλάδα για το 2009"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος «Οργάνωση επισκέψεων ομογενών 3ης ηλικίας στην Ελλάδα για το 2009» από το Δ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο του οποίου 16 ομογενείς της 3ης ηλικίας από το Καζακστάν και την Κιργιζία, φιλοξενήθηκαν στα Χανιά από τις 2 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2009.

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων του Καζακστάν «Φιλία», κ. Παύλος Θεοδωρίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας και των φιλοξενουμένων τόσο προς τον ίδιο τον Δήμαρχο όσο και προς τους υπαλλήλους του Δήμου Χανίων. Ο κ. Θεοδωρίδης στην επιστολή του χαρακτήρισε το πρόγραμμα «πάρα πολύ καλά οργανωμένο», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για επανάληψη της συνεργασίας.

Η συμμετοχή και υλοποίηση του προγράμματος «Οργάνωση επισκέψεων ομογενών 3ης ηλικίας στην Ελλάδα για το 2009» από το Δ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων εγκρίθηκε από την υπ΄ αριθμ. 390/2009 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Πρόκειται για οργανωμένο πρόγραμμα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλους κατάλληλους χώρους ομογενών 3ης ηλικίας στην Ελλάδα (κατά προτίμηση στον τόπο καταγωγής τους) σε ομάδες 20 ατόμων και χρονικής διάρκειας 2 εβδομάδων, με πολιτιστικό, περιηγητικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Σκοπός του προγράμματος είναι: α) η ποιοτική αναβάθμιση της φιλοξενίας των αποδήμων και ομογενών στην πατρίδα, β) η σύσφιξη των σχέσεων των αποδήμων και ομογενών στην πατρίδα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Οι δαπάνες διαμονής και διατροφής καλύπτονται κατά 75% από εθνικούς πόρους και κατά 25% από τον φορέα υλοποίησης.

photo 1