Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 07/09/2009 09:09

07/09/09, Αποστολή Ομογενών της 3ης Ηλικίας από Καζακστάν και Κιργιζία στον Δήμο Χανίων

Αποστολή ομογενών της 3ης ηλικίας από το Καζακστάν και την Κιργιζία επισκέφθηκε την Παρασκευή, 04/09/09, το μεσημέρι τον Δήμο Χανίων.

Τους ομογενείς υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, και ο Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Βούρβαχης, οι οποίοι, αφού συνομίλησαν μαζί τους, τους «ξενάγησαν» στην ιστορία της πόλης μας, μέσω του INFO KIOSK που είναι τοποθετημένο στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Οργάνωση επισκέψεων ομογενών 3ης ηλικίας στην Ελλάδα για το 2009» από το Δ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων.

Πρόκειται για οργανωμένο πρόγραμμα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλους κατάλληλους χώρους ομογενών 3ης ηλικίας στην Ελλάδα (κατά προτίμηση στον τόπο καταγωγής τους) σε ομάδες 20 ατόμων και χρονικής διάρκειας 2 εβδομάδων, με πολιτιστικό, περιηγητικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Σκοπός του προγράμματος είναι: α) η ποιοτική αναβάθμιση της φιλοξενίας των αποδήμων και ομογενών στην πατρίδα, β) η σύσφιξη των σχέσεων των αποδήμων και ομογενών στην πατρίδα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Οι δαπάνες διαμονής και διατροφής καλύπτονται κατά 75% από εθνικούς πόρους και κατά 25% από τον φορέα υλοποίησης.