Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 07/07/2009 03:07

07/07/2009, Απουσία Δημάρχου Χανίων στην Χίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αναχωρεί σήμερα, Τρίτη 07/07/09, για την Χίο ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, προσκεκλημένος από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Χίου και τον Δήμο Χίου στην εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα: «Λειτουργία και Υποδομές Παλαιάς Πόλης Χανίων».

 

Τον Δήμαρχο Χανίων συνοδεύει ο Αντιδήμαρχος, κ. Αριστείδης Παπαδογιάννης, καθώς και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Χανίων, κ. Μυλωνάς.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομήρειου Π.Κ. Δήμου Χίου την Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009, στις 19.00, ενώ το πρόγραμμα της έχει ως εξής:

 

19.00: Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων

19.15: Εισαγωγική Ομιλία από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη

19.30: Προστασία και Ανάδειξη Παλιάς Πόλης Χανίων

Εισηγητής: Άρης Παπαδογιάννης, Αντιδήμαρχος Χανίων

20.00: Οργανωμένες Παρεμβάσεις Δήμου Χανίων, Προγραμματική Σύμβαση Παλαιάς Πόλης

Εισηγητής: Αντώνης Μυλωνάς, Προϊστάμενος Γραφείου Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Χανίων

20.30: Τοποθετήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της «Επιτροπής  Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης» στην οποία ομόφωνα διαπιστώθηκε μετά από σχετική εισήγηση του κ. Δημάρχου, η παραβίαση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης από το Υπουργείο Υγείας σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμά της.

Απεφασίσθη να ενημερωθούν οι συμβαλλόμενοι, δηλαδή ο Υπουργός  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος , ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης. ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Γεώργιος Φωτεινόπουλος και ο δ/νων σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.,  κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, με στόχο την άμεση  επίλυση του προβλήματος.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά  την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009 και ώρα 10.00. για να εκτιμήσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί.

 

Εν συνεχεία ο κ. Βιρβιδάκης συμμετείχε, επίσης ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, στην συνεδρίαση της «Ομάδας Διοίκησης Έργου για την εφαρμογή του θεσμικού Πλαισίου και για τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων της  Δημοτικής Αστυνομίας, και τη διαδικασία ελέγχου και βεβαίωσης των παραβάσεων», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι μετά από πρότασή του η ΚΕΚΔΕ ανέλαβε πρωτοβουλία και θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από επεξεργασία των θεμάτων από την Επιτροπή Θεσμών, την τροποποίηση διατάξεων του  Νόμου 3731/2008 για την Δημοτική Αστυνομία.