Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 25/11/2009 10:11

25/11/09, Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, στη Θεσσαλονίκη

Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 για την Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2009 οι εκθέσεις POLIS 2009  και ΙNFOSYSTEM 2009  στις εγκαταστάσεις της HELEXPO. Παράλληλα τις ίδιες μέρες  θα υπάρξουν συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 το πρωί στην αίθουσα παρουσιάσεων του Κέντρου Διαλογής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στη Θέρμη, συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΕΑΑ στο οποίο ο κ. Βιρβιδάκης μετέχει ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων θα παραστεί στη συνάντηση την οποία οργανώνει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης με τους Δημάρχους του Νομού και την ΕΕΑΑ στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Θέμα της συνάντησης είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ΕΕΑΑ και η πορεία των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στο Νομό.

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 η ΚΕΔΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Στα θέματα της ημερίδας συμπεριλαμβάνονται:

  • «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δημόσια Υγεία»
  • «Προγράμματα και Δράσεις Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
  • «Πολιτικές συνεργασίες ΟΤΑ για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας»
  • «ΕΣΠΑ 2007-2013 και η συμμετοχή των ΟΤΑ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

 

Την ίδια ημέρα το βράδυ, συνεδριάζει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Μεταξύ των θεμάτων συμπεριλαμβάνονται:

  • Ενημέρωση για το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση Συστήματος Προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».
  • Ενημέρωση για οικονομικά θέματα
  • Διοικητική Μεταρρύθμιση

 

Ο Δήμος Χανίων ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ΟΤΑ της χώρας σε θέματα νέων τεχνολογιών και επικοινωνιών, συμμετέχει στην έκθεση  ΙNFOSYSTEM με δικό του stand  στο ενιαίο περίπτερο που θα δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ. Επίσης συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τις αστικές παρεμβάσεις των ΟΤΑ με θέμα «Πόλεις με υγρό στοιχείο» που διοργανώνεται στα πλαίσια της έκθεσης «POLIS». Για το σκοπό αυτό, εκτός του Δημάρχου Χανίων, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Παπαδογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης θα παραλάβει τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στον πανελλήνιο διαγωνισμό παρεμβάσεων ΟΤΑ «Πόλεις με υγρό στοιχείο». Η μελέτη του Δήμου θα εκτεθεί σε εκθεσιακό χώρο ιδιαίτερης προβολής στο περίπτερο 13 και αφορά  το ενταγμένο και υλοποιημένο από το ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 (Γ’ Κ.Π.Σ.) «Διαμόρφωση Πλατείας Τάλω».

Ο Δήμαρχος Χανίων θα επιστρέψει στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2009.