Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 18/11/2009 01:11

18/11/09, Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων, κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, και Αντιδημάρχων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Σπλάντζιας

 

Από τον Δήμο Χανίων αποστέλλεται ενημερωτικό σημείωμα για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), το οποίο επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 18/11/09 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χανίων, κ. Ευάγγελο Σαματά και κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών βρίσκεται στην περιοχή της Σπλάντζιας, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Αστικής Ανάπτυξης στην Ευρύτερη Περιοχή της Σπλάντζιας στην Παλιά Πόλη Χανίων» του Π.Ε.Π.  Κρήτης 2000-2006.   

Το Κέντρο είναι δυναμικότητας 15 παιδιών και η λειτουργία του, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2010, θα ανατεθεί στον Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ

 

            Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Αστικής Ανάπτυξης στην Ευρύτερη Περιοχή της Σπλάντζιας στην Παλιά Πόλη Χανίων» του ΠΕΠ  Κρήτης 2000-2006  περιλαμβανόταν η δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην περιοχή.

            Οι τεχνικές προδιαγραφές για την λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου όπως τις ορίζει το ΦΕΚ 1397/β/22.10.2001 δεν πληρούνταν από κανένα διαθέσιμο δημοτικό ακίνητο στην περιοχή της Σπλάντζιας. Για το λόγο αυτό έγινε δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Χανίων τριών όμορων ακινήτων ιδιοκτησίας του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων προκειμένου αφού αποκατασταθούν με δαπάνες του προγράμματος και ενωθούν λειτουργικά, να καλύπτουν από άποψη  χώρων τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

            Το έργο της « Αποκατάστασης των κτιρίων για τη στέγαση ΚΔΑΠ στην Παλιά Πόλη Χανίων» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης με την υπ.αρ. 12629/2-02-07 απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης και προϋπολογισμό 379.000 € ( με κοινοτική συμμετοχή 80% και κρατική συμμετοχή 20%).

            Μετά την ολοκλήρωση των απαιτημένων εγκρίσεων των μελετών που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του ΔΧ και των διαδικασιών δημοπράτησης ,το έργο ανατέθηκε   προς εκτέλεση με την υπ.αρ. 44863/18-09-07 σύμβαση και προϋπολογισμό 353.375,77 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

            Το έργο προέβλεπε την αποκατάσταση ,ενοποίηση  και διαρρύθμιση τριών όμορων κτιρίων στην περιοχή της Σπλάντζιας, προκειμένου να καλυφθούν οι  απαιτούμενες προδιαγραφές (βάσει της υπ.αρ. πρ. Π1β/Γ.Π.οικ. 4951/9-10-2001 Απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του ΥΥΠ) στέγασης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δυναμικότητας 15 παιδιών.

         Αναλυτικότερα περιλαμβάνει : α)  στο ισόγειο μία αίθουσα απασχόλησης παιδιών 39.00 τμ. που έχει πρόσβαση από την οδό Νικ. Επισκόπου και ένα χώρο εισόδου από την εσωτερική αυλή του Ι.Ν. που περιλαμβάνει ανελκυστήρα , κλιμακοστάσιο, 2 WC ,μικρό χώρο με κρεμάστρες και ντουλαπάκια για τα παιδιά και μια μικρή αποθήκη κάτω από το κλιμακοστάσιο.  β) στον α΄ όροφο , μία αίθουσα κατασκευών  38,44 τμ , μία αποθήκη, ένα WC, ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο και καθιστικό χώρο,  γ)  στο β΄ όροφο , ένα γραφείο εκπαιδευτών 26,28 τμ. ένα WC εκπαιδευτών ένα WC ΑΜΕΑ, , ανελκυστήρα και κλιμακοστάσιο δ) στο γ΄ όροφο, βοηθητικό χώρο που έχει πρόσβαση από το γραφείο εκπαιδευτών.

        Η μελέτη  εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες φωτισμού , αερισμού και ασφαλούς επικοινωνίας εντός του κτιρίου καθώς και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ

Η επέμβαση περιλάμβανε :

1. σποραδικές καθαιρέσεις μεσοπατωμάτων, τοιχοποιιών, επιχρισμάτων , επικεραμώσεων, επιχρισμάτων, επιστρώσεων, κουφωμάτων

2. στερεωτικές επεμβάσεις- ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό

3. ανακατασκευή ξύλινων μεσοπατωμάτων , επικεραμώσεων, επιχρισμάτων, επιστρώσεων , κουφωμάτων

4.κατασκευή νέων  WC , κλιμάκων, και ανελκυστήρα

5. κατασκευή λιακωτού για την επικοινωνία ανάμεσα σε δύο από τα κτίρια που ενοποιούνται  

6. Η. Μ. εγκαταστάσεις (ηλεκτρισμού , ύδρευσης αποχέτευσης, θέρμανσης, πυροπροστασίας)

            Το έργο ολοκληρώθηκε αφού απαιτήθηκε η πρόσθετη συμβολή του Δήμου με χρηματοδότηση ποσού 12.282,25 € επιπλέον στερεωτικών εργασιών που απαιτήθηκαν λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης  του φέροντα οργανισμού που αποκαλύφθηκε  στην  πορεία των εργασιών.

            Για την λειτουργία του χώρου έχει ήδη γίνει η προμήθεια των πρώτων επίπλων και προβλέπεται η προμήθεια του υπόλοιπου εξοπλισμού προϋπολογισμού 10.000 €.

Την λειτουργία του Κέντρου, θα αναλάβει ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΔΗΚΟΙΠ).