Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 10/12/2009 02:12

10/12/09, Εορταστική συναυλία στο Θέατρο "ΔΗΜ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ"

Έργα των Wolfgang Amadeus Μozart, Michael Haydn αλλά και Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το εορταστικό μουσικό ρεπερτόριο που θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης" το μουσικό σύνολο δωματίου "Απόλλων" και το φωνητικό σύνολο "Θάλητας".
Η συναυλία, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων (ΔΗΠΕΧ)  εντάσσεται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ το μουσικό σύνολο θα διευθύνει ο Μπερνάρ Μπεττέρ και το φωνητικό ο Γιώργος Καλούτσης.
Σε συνέντευξη Τύπου, χθες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΗ.Π.Ε.Χ. Νίκος Περάκης αναφέρθηκε στην αναγνωρισμένη αξία των δύο μουσικών συνόλων που θα έρθουν στην πόλη μας από το Ηράκλειο: "Είναι δύο σύνολα από το Ωδείο "Απόλλων". Το φωνητικό σύνολο διευθύνει ο εξαιρετικός δάσκαλος και συνεργάτης κ. Καλούτσης και το οργανικό ο φλαουτίστας Μπερνάρ Μπεττέρ. Με αυτά τα δύο σύνολα είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και είμαι βέβαιος ότι το χανιώτικο κοινό θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση".
Ο κ. Καλούτσης μιλώντας για το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί επεσήμανε ότι θα είναι μικτό: "Έχει και χριστουγεννιάτικη μουσική αλλά και εορταστική μουσική που δεν έχει σχέση με τα Χριστούγεννα. Το οργανικό μέρος έχει μια λειτουργία του Μ. Χάιντ αδερφού του μεγάλου Ζόζεφ Χάιντ και μια μικρή λειτουργία του Σαρπεντιέρ. Ο Θαλήτας θα τραγουδήσει 6 τραγούδια 3 αναγεννησιακά και 3 σύγχρονα", είπε μεταξύ άλλων.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η γενική είσοδος στη συναυλία θα είναι 10 ευρώ, ενώ 5 ευρώ θα είναι η τιμή του εισιτηρίου για μαθητικές και φοιτητές.