Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 22/12/2009 02:12

22/12/09, Απονομή βραβείου "Γεωργίου Βροντουλάκη" από το Δήμο Χανίων

Στη Χανιώτισσα Μαρία Ξυλάκη, του Ιωάννου, απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2009 το βραβείο “Γεωργίου Βροντουλάκη”, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού
Συμβουλίου Χανίων.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν για 19η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Χημικών Χανίων - Ρεθύμνου με τον Δήμο Χανίων.
Το βραβείο καθιέρωσε ο αείμνηστος χημικός Γεώργιος Βροντουλάκης με κληροδότημά του που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων. Είναι χρηματικό έπαθλο, περίπου 1.500 ευρώ, το οποίο απονέμεται στον Χανιώτη μαθητή ή μαθήτρια που εισάγεται με την υψηλότερη βαθμολογία, σε Χημικό τμήμα ελληνικού Πανεπιστημίου.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης “οι βραβεύσεις έχουν έναν ουσιαστικό χαρακτήρα. Αφενός βοηθούν τον βραβευόμενο αλλά αφετέρου του δίνουν κουράγιο για να συνεχίσει αυτό το οποίο κάνει δίνοντας το παράδειγμα στην κοινωνία για να τον μιμηθούν και άλλοι”.
Από την πλευρά του ο κ. Ευτύχης Πεντάρης, εκ μέρους του Συλλόγου Χημικών Χανίων - Ρεθύμνου ανέφερε ότι “η βράβευση γίνεται εις μνήμη του χημικού Γεωργίου Βροντουλάκη, ο οποίος άφησε ένα κληροδότημα το οποίο δίνεται κάθε χρόνο σε έναν μαθητή δημότη Χανίων που έχει συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία και εισάγεται σε Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου. Στόχος της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Χημικών Χανίων - Ρεθύμνου με τον Δήμο Χανίων είναι η προαγωγή της επιστήμης της Χημείας”.
Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποίηθηκε ομιλία απο τον αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης δρ Μιχάλη Λαζαρίδη με θέμα: “Κλιματικές Αλλαγές. Ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας”.

photo