main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/11/09, Εμβολιασμοί κατά του ιού της νέας γρίπης και εκτός Νοσοκομείου στα Χανιά

Αρχίζει από την Πέμπτη 26/11/09 ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και εκτός του Νοσοκομείου Χανίων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ίδρυμα και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Τα διαθέσιμα εμβόλια στο Νομό Χανίων είναι 7.500. Αναμένεται μεν να σταλούν και άλλα το επόμενο διάστημα, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Κυριάκος Κώτσογλου έσπευσε χθες να διευκρινίσει ότι «θα συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε όσο έχουμε εμβόλια. Ελπίζουμε να παραλάβουμε και τα υπόλοιπα». Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα και για επτά ημέρες τέσσερα τμήματα σχολείων στη Σούδα, τα Τσικαλαριά και το Βαρύπετρο, επειδή αρκετοί μαθητές σε αυτά εμφάνισαν συμπτώματα της νέας γρίπης. Την απόφαση έλαβε χθες ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο οποίος ζήτησε, για άλλη μία φορά, από τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και όχι πανικό.

Ο γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Κυριάκος Κώτσογλου ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των εμβολιασμών για τις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, θα γίνονται εμβολιασμοί, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι μόνο στο κτήριο της Διεύθυνσης Υγείας (Υγειονομικό) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 11. Θα εμβολιάζονται μόνο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, από 6 μηνών και πάνω.

• Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα γίνονται εμβολιασμοί στο κτήριο της Διεύθυνσης Υγείας (Υγειονομικό) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 11 και στο κτήριο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Μουρνιών. Τα δύο αυτά εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Θα εμβολιάζονται μόνο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, από 6 μηνών και πάνω.

• Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν εμβολιασμοί στους προαναφερόμενους χώρους, παρά μόνο στο Νοσοκομείο Χανίων και στα Κέντρα Υγείας.

• Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου θα γίνονται εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Χανίων, που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο και τα οποία είναι:

- μέσα στην πόλη των Χανίων το κτήριο της Διεύθυνσης Υγείας (Ηρώων Πολυτεχνείου 11) και η αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ισόγειο νομαρχιακού μεγάρου, δίπλα στο ΚΕΠ). Ο εμβολιασμός στο κτήριο της Διεύθυνσης Υγείας θα γίνεται από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα γίνεται μόνο από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ).

- στο κτήριο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Μουρνιών, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

• Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας Βάμου, Καντάνου και Κισάμου και στα Περιφερειακά Ιατρεία Σούδας, Νέας Κυδωνίας, Γερανίου, Σφακίων, Γαύδου.

• Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και για όλες τις ομάδες πληθυσμού. Ο κ. Κώτσογλου σημείωσε ότι «σε αυτή την περίπτωση δεν θα αρνούμαστε εμείς τον εμβολιασμό, αν προσέλθει κάποιος από προηγούμενες ομάδες, αλλά καλούμε τον κόσμο να πηγαίνει στην ώρα του».

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»