main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/10/2013,Επιθεώρηση του έργου'Κατασκευή νέων αντλιοστασίων λυμάτων Α2 και Α9 (Ενετικού λιμένα- Παλιάς Πόλεως Χανίων) από το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη

Την εξέλιξη των εργασιών υλοποίησης μιας από τις τελευταίες φάσεις του έργου «Κατασκευή Νέων αντλιοστασίων λυμάτων Α2 και Α9 (Ενετικού λιμένα – Παλιάς πόλεως Χανίων) και εγκατάσταση συστήματος απόσμησης στο κεντρικό αντλιοστάσιο Α3» επιθεώρησε σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας έγινε ουσιαστικά επιθεώρηση των διαδικασιών τοποθέτησης σε βάθος περίπου 7 μέτρων, του ήδη κατασκευασμένου τσιμεντένιου αντλιοστασίου Α9 μεταξύ Νεωρίων και Παλιού Τελωνείου. Οι σχετικές εργασίες έγιναν με τη βοήθεια ειδικού γερανού, ούτως ώστε να μετακινηθεί και να βυθιστεί στο προετοιμασμένο σκάμμα το μισό τμήμα του αντλιοστασίου βάρους περίπου 70 τόνων, πάνω από το οποίο θα ακολουθήσει η κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος του αντλιοστασίου.

 «Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής αναβάθμισης της περιοχής”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψη του στο σημείο, προσθέτοντας ότι «το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο θα αντικαταστήσει μικρότερο και παλαιάς τεχνολογίας αντλιοστάσιο, που εγκυμονούσε αρκετούς κινδύνους για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους τουρίστες της περιοχής. Μετά από αρκετές δυσκολίες οι εργασίες οδεύουν προς το τέλος και γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε τόσο τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και την Αρχαιολογία για την πρόοδο των εργασιών και την επικείμενη ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή της Παλιάς Πόλης τα τελευταία χρόνια».

 Με τη σειρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και πιο κρίσιμα στάδια της όλης κατασκευής του αντλιοστασίου, αφού οι χειρισμοί είναι λεπτοί και πολύ μεγάλης ακριβείας, εξαιτίας του μεγάλου βάθους τοποθέτησης που σε συνδυασμό με το τεράστιο βάρος δυσχεραίνουν το όλο εγχείρημα». Συμπλήρωσε δε ότι «το αντλιοστάσιο αυτό θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία και την απόδοση του αποχετευτικού δικτύου της Παλιάς Πόλης, συνολικού μήκους 2,2 χιλιομέτρων, το οποίο εξυπηρετεί 2.250 υδρόμετρα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον τουρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας περιοχή όπως αυτή της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων».

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 809.000 € και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

P1

P2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΕΥΑΧ ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά