main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/09/2013, Δραστηριότητες στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

* Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, η βιολόγος κα Αγγελάκη Στέλλα διάβασε παρέα με τα παιδιά, το βιβλίο "Έξι κουρούνες" του Λέο Λεόνε, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο! Τα μεγαλύτερα παιδιά βοήθησαν την αφηγήτρια στο να δώσουν μια θεατρική πινελιά στην αφήγηση.
Ακολούθησε συζήτηση. Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τους άφθονους πόρους που μας προσφέρει η γη και η θάλασσα.
Μίλησαν επίσης, για τις σχέσεις των ανθρώπων και της συνεργασίας μεταξύ μας…
Στη συνέχεια έπαιξαν "Τα ζάρια των ιστοριών", δημιουργώντας τις δικές τους χρωματιστές ιστορίες!

p1

 * Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα : «Πολύχρωμοι στίχοι σε 3 βήματα » με την εκπαιδευτικό κα Κίτσου Παναγιώτα. Διαβάστηκαν ποιήματα με θέμα τα χρώματα, συνέθεσαν δικούς τους στίχους μέσα από παιχνιδο-ασκήσεις και τους παρουσίασαν στην ομάδα..!

p2

* Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «οι σκιές χάθηκαν!», με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού κ. Αντώνη Φουντουλάκη.

Η κλασική μουσική τα ταξίδεψε στα τοπία του κόσμου, όπου και συνάντησαν - με τη φαντασία τους - από εργατικά μυρμηγκάκια έως και επιβλητικότατα λιονταράκια!

p3

* Την Τρίτη 27 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου
έγινε αφήγηση του θεατρικού κειμένου «Μουτζουρωτής χαρτιών», που έγραψε η ηθοποιός και λογοτέχνης Μαρινέλλα Βλαχάκη, για τα παιδικά χρόνια του Κωστή Παλαμά και συζήτησε με τα παιδιά για το αφήγημα και για τον Ποιητή.

Η κα Βλαχάκη ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ...θεατές με το μοναδικό τρόπο παρουσίασης.

p4

 Οι δράσεις που πραγματοποιούνται στις Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, έχουν στόχο και σκοπό όχι μόνο τη διάδοση της αναγνωσιμότητας αλλά και την εποικοδομητική απασχόληση , το ομαδικό παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την επικοινωνία, την έκφραση και τη δημιουργία, για χαρούμενα και υγιή παιδιά..!

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές- εμψυχωτές που προσφέρουν το χρόνο , το ενδιαφέρον, την καλή τους διάθεση και χαρίζουν χαμόγελα, γνώσεις και εμπειρίες, στους μικρούς μας φίλους.

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»