main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/4/2013,Τα Χανιά καλωσορίζουν τον "Mητρικό Θηλασμό".

Ο Δήμος Χανίων ( Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Τουρισμού) σε συνεργασία με την ομάδα “Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού”, αναζητούν χώρους εντός των εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων εστίασης καθώς και φαρμακείων, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.

 

Για το σκοπό έχουν αποστείλει ενημερωτική επιστολή στον Εμπορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και στον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων.

 

Στόχος της νέας δράσης είναι η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

 

Στο πρόγραμμα αυτό, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα (χώρο εστίασης, καφετέριες, καταστήματα ένδυσης, φαρμακεία κ.α.) με ειδικό πληροφοριακό σήμα (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα, να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Προδιαγραφές:

1. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες/αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο προϋπάρχων χώρος που διαθέτει η κάθε επιχείρηση σε μορφή σαλονιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους επισκέπτες.

2. Στον εν λόγω χώρο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.

3. Οι επιχειρήσεις Εστίασης να διαθέτουν και αλλαξιέρα

4. Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο όπου δεν γίνεται χρήση βαφών, λακ, πιστολάκι. κ.α.

5. Να είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα

 

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι φιλικοί προς το θηλασμό με το σύνθημα «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».

 

Ο Δήμος Χανίων και η ομάδα «ΧΑΝΙΑ: Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού ΘΗΛΑΣΜΟΥ», σας καλεί όπως ενημερώσετε τα μέλη σας που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία ή όσες, ήδη προσφέρουν φιλοξενία στη θηλάζουσα μητέρα, να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο τους έως τις 15 Μαΐου 2013 ή εναλλακτικά στο email: bfspot.xania@gmail.com και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6973320144, 6937059222, για να συμπεριληφθούν και επίσημα στην προσπάθεια αυτή.

 

ΦΩΤΟ

 

Μετά την δήλωση συμμετοχής θα υπάρξει αυτοψία του χώρου, από τους φορείς που διοργανώνουν τη δράση αυτή και διάθεση του ειδικού αυτοκόλλητου ως πιστοποιημένο σημείο μητρικού θηλασμού.

 

#Κοινωνική Πολιτική,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021