main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/2/13, Δράσεις από το Δήμο Χανίων για την για την πληροφόρηση & συμβουλευτική στήριξη των ανέργων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα σεμινάρια ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης που οργανώνει το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάπτυξη /ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων. Οι υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 (μετά από ραντεβού) και αφορούν τις κάτωθι ενότητες:

 

  1. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (CV) με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο

  2. Τεχνικές προσέγγισης της αγοράς εργασίας

  3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αναζήτηση απασχόλησης

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων (Οδ. Υψηλαντών & Καραϊσκάκη γωνία, Χανιά, 73135) στο τηλέφωνο 2821 3 41766 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Πόπη Μαζοκοπάκη, Γιώργος Μουριζάκης).

 

Συνεργασία ΟΑΕΔ - Δήμου Χανίων

Για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του τοπικού ΟΑΕΔ και του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής και ο Διευθυντής του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Χανίων Γιώργος Μεντάκης, στο πλαίσιο συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (φωτ. 1).

 Όπως επισημάνθηκε η ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο μερών μπορεί να αποφέρει χρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης, της εργασιακής συμβουλευτικής και της πληροφόρησης των ανέργων σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρής πρότεινε να υπάρξει υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και ΟΑΕΔ στη βάση των πεδίων που μπορούν να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις από τους δύο φορείς καθώς όπως σημείωσε «η δικτύωση των ΟΤΑ με θεσμοθετημένους φορείς προώθησης της απασχόλησης κρίνεται απόλυτα αναγκαία ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες», πρόταση την οποία ο διευθυντής του ΟΑΕΔ θα αποστείλει στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού για να εξεταστεί.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Διευθυντή και τα στελέχη του ΟΑΕΔ για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας του Δήμου τονίζοντας πως «αυτή δεν έρχεται να υποκαταστήσει τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες προώθησης της απασχόλησης αλλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς αυτές, υποβοηθώντας και υποστηρίζοντας το έργο τους».

 

Νέα Ιστοσελίδα

Παράλληλα ο κ. Κουρής, με σχετική δήλωση του κάνει γνωστό πως έως τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο η κατασκευή της νέας, ειδικής ιστοσελίδας του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης, στην οποία και θα αναρτώνται όλες οι προσφερόμενες θέσεις από δημόσιους φορείς, φορείς της Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, κ.α., σε επίπεδο Ν. Χανίων αλλά και Περιφέρειας Κρήτης ενώ σε αυτή θα υπάρχει και χρήσιμο πληροφοριακό υλικό αναφορικά με εκδηλώσεις, άρθρα, συμβουλές ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, κ.α. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως λειτουργεί ήδη η σελίδα του Γραφείου στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook στη δ/νση: www.facebook.com/ergasiaChania

 Τέλος, ο κ. Κουρής επισημαίνει ότι «οι ραγδαίες αλλαγές στο χώρο της οικονομίας, της τεχνολογίας, αλλά και στην οργάνωση του κοινωνικών δομών έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η αυξημένη ανεργία, ο σκληρός ανταγωνισμός, οι ανακατατάξεις στις εργασιακές σχέσεις δημιουργούν πιέσεις και γεννούν ανάγκες για περισσότερη γνώση, για καλύτερη πληροφόρηση, για βελτίωση των δεξιοτήτων και για άμεση ενημέρωση των υποψήφιων για εργασία. Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά και συμβουλευτικά προς άνεργους συνδημότες μας, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την προσφορά και ζήτηση στην αγορά εργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

p1

p2

#Κοινωνική Πολιτική,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Απασχόληση/Επιχειρηματικότητα

logo imageσυμβαίνει

Αναβολή θερινών Εργαστηρίων STEAM για εφήβους του Μουσείου Σχολικής Ζωής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη: Στις 04/08/2021
Η 9η Έκθεση Βιβλίου από 1 έως 14/8/2021 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
Ανοιχτά Πανιά 2021: Performance σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και μουσικής «Ad locum», στο Ρωσικό Στρατώνα και εκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικες
'ΝΑΙ…': Μουσική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων & της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
Έναρξη 2ης κατασκηνωτικής περιόδου για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 26 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου 2021
Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2021: Απο 29/07 έως 18/08
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” | 18.07 - 01.08.20: Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων & της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Όλες οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στον Δημοτικό Κήπο