main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/12/2014, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με εκπροσώπους Σωματείου Α.με.Α . Ν. Χανίων

Τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη των Χανίων κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η Πρόεδρος του Σωματείου Α.με.Α. Ν. Χανίων, Αμαλία Μπασιά – Θεοδωράκη, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Λεωνίδας Περατζάκης, καθώς και μέλη του Σωματείου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, τέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών για τη μεταφορά και μετακίνηση των Α.με.Α., οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και των θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παράλληλα, μεταξύ των αιτημάτων, που τέθηκαν, περιλαμβάνεται η επαρκής χρηματοδότηση των ειδικών σχολείων, με ειδικά κριτήρια, το μειωμένο τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., καθώς και η ηλεκτρονική προσβασιμότητα σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του εξέφρασε τη στήριξη του στα αιτήματα του Σωματείου και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διευκολύνονται τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενισχυμένων υποδομών δημόσιας φροντίδας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης, και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Όθωνας Χαραλαμπάκης.

p1

p2

 

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΑμεΑ ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021