main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/2/2014,«Έξυπνη» τουριστική πολιτική από το Δήμο Χανίων Νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα και ιστοσελίδα τουριστικής πληροφορησης

Μία ακόμα καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων που έρχεται να ενισχύσει τους υφιστάμενους «μηχανισμούς» τουριστικής πληροφόρησης η οποία αξιοποιεί τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για αυξημένη εξωστρέφεια και εντονότερη παρουσία και συμμετοχή του δήμου μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου .

''Ο λόγος για τη νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα με την ονομασία “Chania Tour Guide” η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη (και όχι μόνο) των Χανίων να λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση, απευθείας από την συσκευή του κινητού του, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος.Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις παραλίες, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα αξιοθέατα, τη διασκέδαση και τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας που μπορεί να βρει στα Χανιά. Επίσης, μπορεί να αναζητήσει χρήσιμο υλικό για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την κρητική διατροφή'' ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η εφαρμογή, έχει αναπτυχθεί σε δύο γλώσσες – στα Ελληνικά και στα Αγγλικά - με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες και διατίθεται δωρεάν μέσα από το διαδίκτυο ενώ αξίζει να αναφερθεί πως την εφαρμογή αυτή συμπληρώνει και η λειτουργίας μιας νέας ιστοσελίδας τουριστικής ενημέρωσης από πλευράς του Δήμου μας για αυτούς που χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο για την πληροφόρηση τους.

''Παρά τα θετικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί στον τομέα του τουρισμού αυτά τα τρία χρόνια, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεν επαναπαυόμαστε ούτε σταματάμε εδώ.Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό και καινοτόμες ιδέες για την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος. Ο στόχος μας είναι να μπορέσει ο Δήμος μας και κατ’ επέκταση ο Νομός μας, να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό στις τουριστικές αγορές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και την απασχόληση, ιδιαίτερα μεσούσης αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας'', επεσήμανε ο κος Σκουλάκης .

 

''Αυτές οι ενέργειες μας εντάσσονται στο πλαίσιο της «έξυπνης» τουριστικής πολιτικής που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια ως Δήμος. Άποψη μας άλλωστε είναι ότι όταν μιλάμε για τον τομέα του τουρισμού η υπέρβαση της κρίσης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων σε τοπικό επίπεδο προϋποθέτει τη συστράτευση δυνάμεων και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων που σχεδιάζονται αλλά και των χρημάτων που δαπανώνται για αυτές'' , τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

''Αυτό κάνουμε εμείς ως Δήμος βάζοντας τις βάσεις για μία δυναμική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, όλους τους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς του τόπου μας''.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Χανίων στις βραβεύσεις που έχει λάβει ο Δήμος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια από διάφορους τουριστικούς φορείς όπως :

  • το 2011 το πλέον γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, το «Condé Nast Traveller» και οι αναγνώστες αυτού, ανέδειξαν τα Χανιά ως «Κορυφαίο τουριστικό προορισμό»,

  • το 2012 η δημοφιλής ιστοσελίδα ταξιδιών TripAdvisor βράβευσε τα Χανιά ως «κορυφαίο αναδυόμενο Τουριστικό προορισμό» ενώ

  • το 2013 η ίδια ιστοσελίδα συμπεριέλαβε τα Χανιά μεταξύ των κορυφαίων προορισμών στην Ελλάδα, απονέμοντας τους το Βραβείο Travellers' Choice® 2013.

ΠΩΣ «ΚΑΤΕΒΑΖΩ» ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η εφαρμογή "Chania Tour Guide" είναι διαθέσιμη δωρεάν στο:

(α) App Store του iTunes για iOS, μέσω του link

https://itunes.apple.com/us/app/chania-tour-guide/id730860991?mt=8

 

(β) Play Store του Google Play για Android, μέσω του link

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noveltech.cityguide.hania&hl=el

 

 foto1

foto2

foto3

 

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Τουρισμός

logo imageσυμβαίνει

Σύγκληση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων » (Άρθρο 88 Ν.3852/10 & άρθρο 3 παρ 2 της εγκυκλίου 88/21-08-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών)
Βράβευση διακριθέντων στους διαγωνισμούς ζωγραφικής & ψηφιακής φωτογραφίας: Από τον Δήμο Χανίων στις 29/10/2020
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 26/10/2020
Σύγκληση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων στις 26/10/2020
Εργαστήρια και Master Classes στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (21 – 31 Οκτωβρίου 2020)
Δωρεάν διανομή ειδών παντοπωλείου σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Έναρξη νέων προγραμμάτων άθλησης για την σεζόν 2020-2021, από τον Δήμο Χανίων
“Μέσα”: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Bazaar Βιβλίου στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Κ.Α.Μ.: Από τις 5/10 έως τις 5/11/2020
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»