main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/12/2014, Επισκέψεις σε προνοιακές και υγειονομικές δομές της πόλης: Από τον Δήμαρχο Χανίων, T. Βάμβουκα

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε προνoιακές και υγειονομικές δομές του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τον υποδιευθυντή Διοικητικού, Γεώργιο Φραγκιαδάκη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιο Αρχοντάκη, καθώς και ιατρικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε τμήματα του Νοσοκομείου, όπου ευχήθηκε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, όπου συζήτησε με τους φιλοξενούμενους αλλά και με τα μέλη της Διοίκησης για τα εκκρεμή ζητήματα, που απασχολούν τη συγκεκριμένη δομή. “Το Δημοτικό Γηροκομείο αποτελεί σημαντική υπηρεσία, που παρέχει ο Δήμος μας στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, γι΄ αυτό και οφείλουμε να διατηρούμε άριστες τις συνθήκες φιλοξενίας τους”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του Γηροκομείου τις επόμενες ημέρες με προσωπικό προσωρινής απασχόλησης. Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε επίσης ότι εξετάζεται το ζήτημα της επέκτασης του Γηροκομείου, ενώ στην παρούσα φάση έμφαση θα δοθεί στη συντήρηση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κτιρίου για τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των ηλικιωμένων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, όπου ο Αντιπρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων της Κρήτης, Κυριάκος Ζαχαριουδάκης, ξενάγησε τον Δήμαρχο Χανίων και τους Αντιδημάρχους στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.

Ο κ. Βάμβουκας συνέχισε τις επισκέψεις του στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων, όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του Δήμου στο έργο του Κέντρου και συζήτησε με το προσωπικό σκέψεις του για συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Κέντρο Πρόληψης, με σκοπό την ενημέρωση των νέων και ιδίως των μαθητών σε θέματα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ακολούθησαν επισκέψεις στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και στους χώρους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων.

Θέλουμε να δώσουμε τόνο αισιοδοξίας εν όψει του νέου έτους, καθώς παλεύουμε για να λύσουμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε ολοκληρώνοντας το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεων του ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε “από πλευράς δημοτικής αρχής θα επεκταθεί το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, όπως π.χ. με το κοινωνικό εστιατόριο, το υπνωτήριο αστέγων, με την υπαγωγή του Δήμου στο πρόγραμμα “Στέγαση & Επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας, το οποίο θα επιτρέψει να στεγαστούν και να ευεργετηθούν δεκαπέντε άνεργοι συμπολίτες μας”.

Ο κ. Βάμβουκας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αύριο, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις:

  • 09:00 Κέντρο Ημέρας Νόσου Αλσχάιμερ & Συναφών Διαταραχών

  • 09:30 Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο “Ο Αγ. Νικόλαος Σπλάντζιας”

  • 10:30 ΚΗΦΑΠ (Μεγαλόχαρη)

  • p1
  • p1
  • p1

p1

p1#Κοινωνική Πολιτική,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

logo imageσυμβαίνει

Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021