main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/11/2014, Με επιτυχία η εκδήλωση "Τα μυστικά του Φιλοτελισμού": Στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

Τον «μαγικό» κόσμο της συλλογής γραμματοσήμων είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικρά παιδιά, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Τα μυστικά του φιλοτελισμού», που ξεκίνησε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με συνεργασία με τον Πρόεδρο της Φιλοτελικής Πολιτιστικής Εταιρείας Χανίων: «Ο Φάρος» κ. Πολύκαρπο Αποστολάκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για τον φιλοτελισμό στα παιδιά, τη συλλογή, αλλά και τη μελέτη των γραμματοσήμων.

Ο κ. Πολύκαρπος Αποστολάκης, ανοίγοντας το γεμάτο με γραμματόσημα …μαγικό βαλιτσάκι του, μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του φιλοτελισμού και τα μυστικά της συλλογής γραμματοσήμων και αναφέρθηκε στις συλλογές ανά χώρα, αλλά και στις θεματικές συλλογές.

Ανέφερε στα παιδιά ότι για να γίνει κάποιος καλός φιλοτελιστής, πρέπει να μάθει: πώς θα διαλέγει τα γραμματόσημά του, πώς θα τα πλένει και θα τα στεγνώνει, τι χρειάζεται για να ξεκινήσει μία συλλογή (άλμπουμ, τσιμπίδια, φακός), πώς φυλάσσεται το άλμπουμ, κ.λπ. Ο φιλοτελισμός δεν είναι μόνο τοποθέτηση χρημάτων, αλλά μέσα από αυτόν μαθαίνουμε την οργάνωση, την τάξη, συλλέγουμε γνώσεις για μία σειρά θεμάτων. Επίσης, η ψυχική ηρεμία που προσφέρει ο φιλοτελισμός, τον αναδεικνύει σαν ένα από τα καλύτερα χόμπι.

Στο τέλος του προγράμματος ο κ. Αποστολάκης δώρισε στα παιδιά σειρές γραμματοσήμων με αστροναύτες, ποδοσφαιριστές, λουλούδια, πεταλούδες κ.ά. Αλλά και οι κυρίες της Βιβλιοθήκης είχαν το δωράκι τους, μία υπέροχη σειρά γραμματοσήμων με πίνακες του P.P.Rubens!

«Πέρασα πολύ όμορφα κοντά στα παιδιά μας είπε ο κ. Π. Αποστολάκης. Ένα χόμπι που σ’ εμένα κράτησε πενήντα δύο χρόνια απίθανης συντροφιάς, αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά, τα οποία με χαρά βλέπω να ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό».

Η προϊσταμένη κα Χουδαλάκη Βιβή, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Π. Αποστολάκη για τη συνεργασία, δήλωσε ότι, στη συνέχεια του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί θα ενθουσιάσουν και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, αφενός γιατί θα αναφέρονται σε αγαπημένα παιδικά θέματα όπως: -Άγρια ζώα-Λουλούδια- Πουλιά- Ψάρια-Διάστημα-Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακοί Αγώνες -Αρχαιολογία κ.α. και αφετέρου γιατί ο κ. Πολύκαρπος Αποστολάκης θα χαρίζει σε κάθε παιδί σημαντικό αριθμό γραμματοσήμων.

Επόμενη συνάντηση, Σάββατο 22 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου.

p1

p2

p3

p4

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δεύτερος κύκλος εμβολιασμών στις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων
Μουσική Βραδιά με τον Μίκη: Από το Συγκρότημα «Νότιος Άνεμος» στις 16/8 2021, στο νέο Αμφιθέατρο Λενταριανών
Παράταση έκθεσης «Παλίμψηστο» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Έως τις 10 Αυγούστου
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 2 έως και τις 8 Αυγούστου
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη: Στις 04/08/2021
Η 9η Έκθεση Βιβλίου από 1 έως 14/8/2021 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
Ανοιχτά Πανιά 2021: Performance σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και μουσικής «Ad locum», στο Ρωσικό Στρατώνα και εκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικες
Έναρξη 2ης κατασκηνωτικής περιόδου για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2021: Απο 29/07 έως 18/08
Όλες οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στον Δημοτικό Κήπο