main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/2/2014, Πολιτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων: Από το Δήμο Χανίων

Ομόφωνα ψηφίστηκε από τα μέλη της «Δημοτικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες» του Δήμου Χανίων, το Σχέδιο Δράσης 2014-2016 για την ένταξη της Ισότητας στο Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/2/2014, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη.

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην άμβλυνση των δυσχερειών και στην ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων στην περιοχή μας”, τόνισε ο κ. Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας καταβάλλεται μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου των κοινωνικών δομών.

Για τον Δήμο Χανίων αποτελεί πολιτική βούληση ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών και δράσεων για την Ισότητα των φύλων”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και Ισότητας, και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, συμπληρώνοντας ότι “η Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό χώρο παροχής υπηρεσιών στον πολίτη αλλά και πρόσφορο έδαφος συμμετοχής ευρύτερων ομάδων πολιτών. Τα σχέδια δράσης, που προτείνουμε ως Κοινωνική Υπηρεσία, προσαρμόζονται στις ανάγκες των γυναικών, οι οποίες σε περιόδους οικονομικής κρίσης πλήττονται περισσότερο”, τόνισε στην τοποθέτηση της η κα. Χατζηδάκη.

Ενδεικτικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων στον τομέα της ισότητας των φύλων, είναι:

  • Έγκριση και υλοποίηση έργου λειτουργίας ξενώνα φιλοξενίας, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλούς φιλοξενίας/διαμονής καθώς και συμβουλευτική για γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας και trafficking).

  • Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

  • Ένταξη σχετικών δράσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

  • Πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων/ομιλιών σε θέματα ισότητας, κ.α.

Το Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Δύο Φύλων, το οποίο θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των γυναικών στην απασχόληση, ήταν αναρτημένο για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η ανάδοχος εταιρεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας “ΕΤΑΜ Α.Ε. και Αναπτυξιακή Ηρακλείου” το αμέσως προσεχές διάστημα θα αναλάβει την εκπόνηση συγκεκριμένης μελέτης για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 12/2/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων για τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και Ισότητας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νάνσυ Αγγελάκη, στελέχη του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 “Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης & Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων ΥΠ.ΕΣ. (ΕΥΣΕΔΕ/ΥΠΕΣ)”, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

p1#ΔΗΜΟΣ,#Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021