main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/8/2014, Παρουσίαση του παραμυθιού “Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος”: Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

«Η ζωή γλυστράει σαν ελεύθερο νερό και ζητάει να ταξιδεύει πότε εκεί και πότε εδώ και ο κόσμος ο μεγάλος και μικρός μοναχά αξίζει αν δεν είσαι μοναχός» καταλήγει το παραμύθι «Ο βασιλιάς Αταξίδευτος» των Ν. Τρικκαλίτη - Ε . Ζουρνατζή (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), που παρουσιάστηκε στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014.

Στο βιβλίο με την έξοχη εικονογράφηση, που παραπέμπει σε καλειδοσκόπιο, τα παιδιά παρακολούθησαν τον “Βασιλιά Αταξίδευτο” να εγκαταλείπει τα πλούτη και την ασφάλεια του παλατιού του για να αναζητήσει σε γη και ουρανό την αγαπημένη του “Βασίλισσα Ψάξε δε θα με βρεις”, που είχε εξαφανιστεί. Η άκρως ενδιαφέρουσα και διδακτική περιπλάνησή του τον οδηγεί πίσω στο παλάτι, όπου ξαναβρίσκει τη Βασίλισσά του που ποτέ δεν είχε φύγει αληθινά από κοντά του, όντας σκοπός και συντροφιά σε κάθε του περιπέτειά.

Αφού συμφώνησαν ότι ο Βασιλιάς πήρε το μάθημά του, τα παιδιά πρόθυμα χαρακτήρισαν τον “Αταξίδευτο” από τα λόγια και τη στάση του κι έγιναν δημοσιογράφοι για να τον ρωτήσουν τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην περιπλάνησή του αλλά και τι έμαθε για τον κόσμο και τον εαυτό του.

Θυμήθηκαν επίσης τον Οδυσσέα, τον ακούραστο ταξιδευτή της ελληνικής μυθολογίας και συμφώνησαν με τον ποιητή Καβάφη ότι όσο πιο μακρύ είναι το ταξίδι τόσο περισσότερες περιπέτειες και γνώσεις κρύβει.

Τέλος έγινε αναφορά στα μέσα μεταφοράς, που μας ταξιδεύουν κυριολεκτικά και στα άλλα μέσα που μας ταξιδεύουν νοερά, όπως τα βιβλία, οι φωτογραφίες ή η μουσική, τα οποία και αποτυπώθηκαν στο κολάζ που κατασκεύασαν με ταξιδιάρικη πάντα διάθεση και σύνθημά “ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ!”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη και όλους τους εθελοντές, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

p1

p2

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων με εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες
Σύγκληση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 27/09/2021
"Η Χαλέπα τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη": Συναυλία από το "Κύτταρο Χαλέπας" στις 27/9
Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για το Κίνημα των Μουρνιδών: Στις 27/9 στη Δ.Κ. Μουρνιών
Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων: Στις 25/9
Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/09/2021
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 20 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021
«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί