main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/6/2014, Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους : Από το Δήμο Χανίων

Το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την υποστήριξη και κατάρτιση των ανέργων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας, προχώρησε από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014, στην υλοποίηση δωρεάν σεμιναρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής.

 Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή, η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συνολικά 17 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

 Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων και διοικητικά υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης Γαβριήλ Κουρή ήταν «να μεταδοθούν στους συμμετέχοντες γνώσεις, εργαλεία και υποστήριξη, μέσα από το διαδραστικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, τόσο αναφορικά με τη διαδικασία αποτελεσματικής αναζήτησης όσο και με την παραγωγική ένταξή τους σε μία νέα θέση εργασίας, με σκοπό να τη διατηρήσουν και να εξελιχθούν μέσα σε αυτή».

 Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από την επιμορφώτρια Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης, Σύμβουλο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Πιστοποιημένη Εισηγήτρια ΛΑΕΚ / ΟΑΕΔ κα. Λόλα Κωνσταντίνα.

 Βασικοί θεματικοί άξονες του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων ήταν η προετοιμασία και ο εφοδιασμός των συμμετεχόντων προκειμένου να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά όλα τα εργαλεία αναζήτησης που έχουν στη διάθεση τους όπως η σύνταξη βιογραφικού η διαχείριση συνεντεύξεων καθώς επίσης και μέθοδοι αυτό-εκπαίδευσης, τεχνικές αυτό-αξιολόγησης, κανόνες εργασιακής συμπεριφοράς που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να ενταχθούν αποτελεσματικά σε μια νέα θέση εργασίας, ώστε να μπορέσουν και να τη διατηρήσουν.

 Όσον αφορά το προφίλ των συμμετεχόντων στα εν λόγω σεμινάρια, η πλειονότητα αυτών ήταν ηλικίας μεταξύ 25 έως 35 ετών (47%), απόφοιτοι ΑΕΙ (29%) αλλά και απόφοιτοι ΑΤΕΙ και κάτοχοι Μεταπτυχιακών-Διδακτορικού (18)% αντίστοιχα, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών (65%), με εργασιακή εμπειρία (82%), και πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας (53%). Σε ότι αφορά την πηγή πληροφόρησης η πλειονότητα των ανέργων ενημερώθηκε για τα σεμινάρια κυρίως μέσω του διαδικτύου (41%) αλλά και των εφημερίδων (35%).

p1

p2

#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021