main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/4/2015, Αποτύπωση ορίων οικισμού στις Κορακιές

Από τον Δήμο Χανίων δίνεται στη δημοσιότητα η διαδικασία, που ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες αναφορικά με την ακριβή αποτύπωση ορίων οικισμού στις Κορακιές.

Η νέα δημοτική αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, βάζει τάξη και στα εκκρεμή πολεοδομικά ζητήματα που χρόνια ταλαιπωρούν δημότες, μηχανικούς και υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Χανίων και η αρμόδια υπηρεσία δόμησης, έκαναν δεκτή την προσφορά του συλλόγου τοπογράφων για δωρεάν αποτύπωση ορίων όποιου οικισμού θα επελέγετο και συμφώνησαν 2 παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ είχε προηγηθεί ειδική συνεδρίαση με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων στην Υπηρεσία Δόμησης Χανίων.

Επιλέχθηκε ο οικισμός «Κορακιές». διότι ο προσδιορισμός κάποιων από τα όρια του εμπεριέχει ασάφειες, που χρήζουν διευκρίνησης – διόρθωσης από τα αρμόδια όργανα (Γ.Γ. Περιφέρειας ή έκδοση Π.Δ.), με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί διάφορες οικοδομικές άδειες, που μετά από καταγγελίες έχουν ανακληθεί ή έχουν διακοπεί οι οικοδομικές εργασίες.

Με το θέμα αυτό έχουν ασχοληθεί επί μακρόν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης απέναντι στους οποίους έχει δεσμευτεί η υπηρεσία δόμησης ότι θα προβεί στην ακριβή αποτύπωση των ορίων του οικισμού, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η ύπαρξη ασάφειας, που κάποιοι υποστηρίζουν και προβάλλουν, και η έλλειψη διαφάνειας, κάποιους άλλους εξυπηρετεί καθώς και τα συμφέροντα τους και όχι τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, οι οποίοι προσπαθούν με τον πλέον διαφανή και νόμιμο τρόπο, να διορθώσουν προβλήματα που παρέλαβαν και λιμνάζουν χρόνια.

Οριοθετούμε τους οικισμούς, διότι την δεκαετία του ’80 η διαδικασία έγινε με στοιχειώδη μέσα, πολλές φορές με μέτρηση πάνω στους χάρτες, με σημεία που σήμερα πιθανόν να μην υπάρχουν. Παράλληλα, υπάρχουν ασάφειες και αναντιστοιχίες στις περιγραφές και στα σημεία που είναι σημειωμένα στους χάρτες.

Η αποτύπωση των σημείων με συντεταγμένες του Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς, είναι σταθερή, μονοσήμαντη, μη επιδεχόμενη ερμηνειών και αμφισβητήσεων.

Παρόμοια διαδικασία οριοθέτησης θα πραγματοποιηθεί σε δεκάδες άλλους οικισμούς, με ανάλογα προβλήματα.

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων