main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/05/03,Ομιλία του Δημάρχου Χανίων στην εκδήλωση "Η Μάχη της Κρήτης στη παράδοσή μας"

Ομιλία του Δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιρβιδάκη στην εκδήλωση "Η Μάχη της Κρήτης στη παράδοσή μας" που πραγματοποιήθηκε στα Νεώρια την Τετάρτη 21 Μαίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την "Mάχη της Κρήτης". Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση που οργανώθηκε με την ευκαιρία της 62ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτές τις μέρες του Μάη οι μνήμες ξυπνούν πιο ζωηρές. Ο ηρωικός και παράτολμος αγώνας του Κρητικού λαού και η καθολική αντίσταση που ακολούθησε άλλαξαν τη ροή του πολέμου, σφράγισαν τη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας κι έγιναν σύμβολο θάρρους και αφοσίωσης στην ιδέα της Ελευθερίας. Μέρες σαν κι αυτές, ο Δήμος Χανίων έχει καθιερώσει να οργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και σεβασμού. Το πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην Κρητική Παράδοση, που έχει θέση και λόγο σε επετείους σαν κι αυτήν που τιμούμε εδώ. Γιατί η παράδοση μπορεί και σήμερα να γίνει δύναμη αναμόρφωσης της ζωής ,αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις γενιές και βοηθά να συνεχίσουμε την πορεία μας ,χωρίς να ξεχνούμε το δρόμο τον οποίο διαβήκαμε. Τα ήθη, τα έθιμα, οι αξίες του παρελθόντος ,η πνευματική καλλιτεχνική και ηθική κληρονομιά, είναι ζωντανή ιστορία ,αναγκαίο στοιχείο για το παρόν και δύναμη για το μέλλον. Ευχαριστώ τις εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές που τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση. —Τους βετεράνους που ήλθαν από τις μακρινές πατρίδες τους καθώς και τους ντόπιους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης. --Τα συγκροτήματα που παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν. --Τον εισηγητή και παρουσιαστή του προγράμματος, τον δάσκαλο και λαογράφο κ. Σταμάτη Αποστολάκη για την πρόθυμη και πολύτιμη συνεργασία του. --Το προσωπικό του Δήμου Χανίων και της ΔΗΠΕΧ, που αφανώς προσέφερε τις υπηρεσίες του για την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης. --Κυρίες και κύριοι , όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμάτε τη σημερινή μας εκδήλωση , Σας ευχαριστώ θερμά.

#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.