main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/5/04, Χαιρετισμός Δημάρχου Χανίων στην παρουσίαση του βιβλιου "Κωνσταντίνος Κ.Μητσοτάκης …"

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1868-1898» ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 25/5/2004. Ως Δήμαρχος των Χανίων της Ιστορικής Πρωτεύουσας της Κρήτης θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνησή μου για την σημερινή εκδήλωση. Χαρά, διότι με την έκδοση του βιβλίου «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Στην Αυγή της Κρητικής Ελευθερίας, 1868-1898» καλύπτεται ένα σημαντικό κενό και έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία τόσο για την προσωπικότητα και την προσφορά του Κων/νου Μητσοτάκη, όσο και για μια σημαντική περίοδο της πολιτικής ιστορίας της Κρήτης. Ικανοποίηση διότι με την έκδοση αυτή δικαιώνεται βασική πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής για την καταγραφή και παρουσίαση των γεγονότων που προηγήθηκαν της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, αφού η Ένωση δεν ήταν ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά ένα αποτέλεσμα προσφοράς, αγώνων και θυσιών. Στοιχεία τα οποία και τονίστηκαν ιδιαίτερα κατά την εκδήλωση που διοργανώσαμε στον ιστορικό χώρο της Χαλέπας στις 3 Οκτωβρίου 2003 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 χρόνων από την υπογραφή της «Σύμβασης της Χαλέπας». Συγκίνηση για τον άνθρωπο και πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και θα μου επιτρέψετε να προσθέσω τον παππού της μητέρας μου Καίτης «/…/ τον φιλόπατρι και φιλελεύθερο πολίτη, τον ενάρετο πολιτικό άνδρα (…) του καθ’όλην την τελευταίαν τριακονταετίαν μεγάλας τη πατρίδι προσενεγκότως υπηρεσίας και το όνομα αυτού προς την ιστορίαν της ηρωϊκής και πολυπαθούς Μεγαλονήσου Κρήτης στενώς συνδέσαντος (…)». Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Κόρπας στο με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 1898 έγγραφο του προς την Βουλή των Ελλήνων. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση αυτή. Στην συγγραφέα Ζωή Ελευθερίου Μητσοτάκη, στις εκδόσεις Παπαζήση και στα δυο Ιδρύματα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (του οποίου έχω την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος) και «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», για τα οποία όπως αναφέρει στον χαιρετισμό του ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης «Η σημειολογία της σύμπτωσης στο ίδιο πρόσωπο του πολιτικού καθοδηγητή του Ελευθερίου Βενιζέλου και του γενάρχη της οικογένειας Μητσοτάκη αποτελεί την καλύτερη αφετηρία και ανοίγει δρόμο για τους επόμενους κοινούς στόχους, για να δικαιωθούν οι παρακαταθήκες του παρελθόντος και να υπηρετήσουν την προοπτική του μέλλοντος».

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου ,#Πολιτισμός

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»