main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/11/09, Εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για τον συγγραφέα, κ. Πέτρο Μάρκαρη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-11-09 και ώρα 7:00 μ.μ στον χώρο του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων εκδήλωση – παρουσίαση του συγγραφέα, κ. Πέτρου Μάρκαρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Προϊσταμένη Δημοτικών Βιβλιοθηκών, κα. Βιβή Χουδαλάκη, η οποία παρουσίασε τη δραστηριότητά των Βιβλιοθηκών, δίνοντας στοιχεία για την επισκεψιμότητά τους. Η κα. Χουδαλάκη επεσήμανε μάλιστα ότι στόχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παραμένει η λειτουργία της σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, και η Αντιδήμαρχος, κα. Θ. Μυλωνάκη

Στην κατάμεστη αίθουσα της βιβλιοθήκης οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα, να ενημερωθούν για τη βιβλιογραφία του από την κα. Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και να ακούσουν αποσπάσματα έργων του από τον κ. Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Ο κ. Μάρκαρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κόσμημα για τη χώρα αποτελούν οι δημοτικές βιβλιοθήκες, η στήριξη των οποίων επιβάλλεται. Οι βιβλιοθήκες και ιδιαίτερα οι δημοτικές, είναι κεφάλαιο που πρέπει να ενισχυθεί πάρα πολύ στην Ελλάδα και χαίρομαι που ο Δήμος Χανίων έχει μια εξαιρετική βιβλιοθήκη. Ελπίζω και εύχομαι το παράδειγμα των Χανίων να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι».

Σε ερώτηση κατά πόσο το Ιnternet μπορεί να υποκαταστήσει τη βιβλιοθήκη σήμερα ο συγγραφέας τόνισε :“το διαδίκτυο είναι ένας χώρος αχανούς πληροφόρησης, ενημέρωσης, παιχνιδιών, συγκρούσεων, συζητήσεων αλλά βιβλιοθήκη δεν είναι. Όποιος νομίζει ότι το Ιnternet υποκαθιστά τη βιβλιοθήκη κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η βιβλιοθήκη είναι ένας χώρος επικεντρωμένος στο βιβλίο. Αυτό που βρίσκεις στη βιβλιοθήκη δεν το βρίσκεις στο διαδίκτυο. Επίσης ο χώρος της βιβλιοθήκης μας εξοικειώνει με το βιβλίο, μας φέρνει πιο κοντά και πραγματικά πιστεύω ότι τα βιβλία ωριμάζουν και ενηλικιώνονται στις βιβλιοθήκες”.

Ο κ. Μάρκαρης δήλωσε επίσης: «Ο κόσμος δεν διαβάζει αυτοβούλως. Η αγάπη για το βιβλίο ενισχύεται από την παιδική ηλικία. Επομένως είναι θέμα παιδείας και ενίσχυσης της αναγνωσιμότητας”, συμπληρώνοντας ότι: “το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου πριν από 10 χρόνια είχε πέντε κύκλους ανάγνωσης και σήμερα έχει φτάσει τους 180. Αν σκεφτείτε ότι σε κάθε κύκλο (σε βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς συλλόγους, παρέες) έχουμε από 10 - 20 - 25 άτομα που διαβάζουν κάθε χρόνο 2 - 3 βιβλία καταλαβαίνεται πόσο αυξάνεται η επαφή του Έλληνα με το βιβλίο”.

photo

photo

 photo

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Χανιά

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»