Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Αξιούπολης Κιλκίς

Αδελφοποίηση με Δήμο Αξιούπολης


1. Έγκριση της έναρξης της διαδικασίας της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Δήμο Αξιούπολης, σύμφωνα με την υπ'' αριθμόν  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 309/2008 και εν συνεχεία με την τροποποίηση της με την υπ’ αριθμόν απόφαση 388/2008.

 

2. Α'' Φάση Αδελφοποίησης των δύο Δήμων στα Χανιά στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Στη Τελετή της Α'' Φάσης Αδελφοποίησης συνυπογράφτηκε Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης στα Χανιά από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και τη Δήμαρχο Αξιούπολης κα Σόνια Συμεωνίδου, σύμφωνα με τις υπ'' αριθμών 309/2008, 388/2008 και 515/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Το πρόγραμμα της Α΄Φάσης Αδελφοποίησης περιελάμβανε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο της  Μάχης του Σκρά με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μάχη, στην ομώνυμη οδό στα Χανιά.

 

3. Β'' Φάση Αδελφοποίησης των δυο Δήμων στην Αξιούπολη από την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 έως και την Κυριακή 16 Μαΐου. 

Δελτίο Τύπου επιστροφής της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων από την Τελετή Β΄ Φάσης της Αδελφοποίησης με το Δήμο Αξιούπολης.

Στη Τελετή της Β'' Φάσης Αδελφοποίησης συνυπογράφτηκε Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης  από το Δήμαρχο Χανίων  κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και τη Δήμαρχο Αξιούπολης κα Σόνια Συμεωνίδου, σύμφωνα με την  υπ'' αριθμόν  168/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Το πρόγραμμα της Β'' Φάσης Αδελφοποίησης περιελάμβανε: Εγκαίνια του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το οποίο στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης, συμμετοχή στις εκδηλώσεις  για την επέτειο Μνήμης της Μάχης του Σκρα, στο Σκρά Αξιούπολης, ξενάγηση σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς  χώρους της Μακεδονίας.

 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση πρώην Δήμου Αξιούπολης: http://www.municipalityofpaionia.gr/

 

Φωτογραφίες από την Αδελφοποίηση:

 

p2

 

p3

 

p4