Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων στον Δήμο Χανίων: Συνεχίζεται η δωρεάν διανομή των καφέ κάδων

26.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:16

Συνεχίζεται από σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, η δωρεάν διανομή καφέ κάδων εσωτερικού χώρου (κουζίνας 10 λίτρων) στους κατοίκους των περιοχών πρώτης (πιλοτικής) παρέμβασης για το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων του Δήμου Χανίων.

Η διανομή θα πραγματοποιείται εντός του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου στο Πιθάρι από 09:00 έως 13:00 (εργάσιμες ημέρες).

Το Πρόγραμμα Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων αφορά στη χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών και φυτικών υπολειμμάτων) σε ξεχωριστό κάδο στο σημείο παραγωγής τους (στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις) και την απόρριψή τους σε κεντρικούς κλειδωμένους καφέ κάδους.

Η αποκομιδή τους θα γίνεται με ειδικά απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων και τα συλλεγόμενα απορρίμματα θα οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) για την παραγωγή κόμποστ, ενός φυσικού λιπάσματος, εδαφο-βελτιωτικού ουσιαστικά, πλούσιου σε οργανική ύλη.

Η πρώτη εφαρμογή θα γίνει αποκλειστικά μόνο στις παρακάτω επιλεγμένες περιοχές:

  • Δ.Κ. Κουνουπιδιανών (Κουνουπιδιανά, Άγιος Ονούφριος, Κορακιές, Πλακούρες, Καμπάνι, Καλαθάς, Χωραφάκια, Τερσανάς, Σταυρός)
  • Δ.Κ. Σούδας (Σούδα, Βλητές)
  • Δ.Κ. Αρωνίου (Αρώνι, Πιθάρι, Αργουλιδές, Καθιανά, Παζινός)
  • Δ.Κ. Μουζουρά

Παράλληλα με τους καφέ κάδους κουζίνας θα διανεμηθούν και βιοδιασπώμενες σακούλες καθώς και κλειδιά για τους μεγάλους εξωτερικούς καφέ κάδους βιοαποβλήτων.

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ:www.chania.gr/enimerosi/erga-espa/espa-vioapl-ektos-SVAA.html

1